Τις μελλοντικές κοινές δράσεις τους συζήτησαν οι έμποροι κρέατος με την UECBV

03 March 2017

Τις μελλοντικές κοινές δράσεις τους συζήτησαν οι έμποροι κρέατος με την UECBV

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων (UECBV) J.L. Meriaux, είχε πρόσφατα (25/2) το Δ.Σ. και πλήθος εμπόρων μελών της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλίας.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ελληνικής Ένωσης και πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τα θέματα της συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, τις μελλοντικές δράσεις και την ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας στις ομάδες διαλόγου που πραγματοποιούνται τακτικά στις Βρυξέλλες. Συζητήθηκαν ακόμη εκτενώς και θέματα που απασχολούν ειδικότερα τον κλάδο του κρέατος και την ελληνική αγορά.

Ο κ. Meriaux ενημερώθηκε ενδελεχώς, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Τσέρνο, για την τρέχουσα κατάσταση στην ελληνική αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του κρέατος, τόσο από την υπαγωγή του εμπορίου των ζώντων ζώων στον συντελεστή ΦΠΑ 24% όσο και από την χωρίς καμία ανταποδοτικότητα εισφορά 0,2% επί όλων των αγορών κρέατος υπέρ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς επίσης και για τις ενέργειες της ελληνικής Ένωσης μετά την πρόσφατη έκδοση της σχετικής νέας Υπουργικής Απόφασης.

03 March 2017
Banner
Banner