Την ετοιμότητα των Κτηνιατρικών Αρχών στην αντιμετώπιση του αφθώδους τεστάρει το ΥΠΑΑΤ

20 July 2017

Την ετοιμότητα των Κτηνιατρικών Αρχών στην αντιμετώπιση του αφθώδους τεστάρει το ΥΠΑΑΤ

Πανελλαδική Άσκηση Προσομοίωσης Αντιμετώπισης του Αφθώδους Πυρετού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Σχεδίου Εκτάκτου Ανάγκης για το συγκεκριμένο νόσημα.

Η Άσκηση, στην οποία συμμετείχαν οι Κτηνιατρικές Αρχές της Χώρας, υπό το συντονισμό του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του ΥΠΑΑΤ, είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στόχευε να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητας των Κτηνιατρικών Αρχών, σε περίπτωση εισόδου του νοσήματος στην χώρα. Είναι προφανές ότι αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει, δεδομένης της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης του Αφθώδους Πυρετού στην γειτονική Τουρκία.

Στο πλαίσιο της Άσκησης οι Κτηνιατρικές Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα σενάριο υποθετικής εστίας, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης για την αντιμετώπιση του Αφθώδους Πυρετού και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την διεξαγωγή της Άσκησης από το Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του ΥΠΑΑΤ.

Όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ, η ανταπόκριση των Κτηνιατρικών Αρχών ήταν καθολική, με θετικά αποτελέσματα για το επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας με την Κεντρική Αρχή του Υπουργείου.

20 July 2017
Banner
Banner