Την ενισχυμένη παρουσία του εμπορίου στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, συζήτησαν Αποστόλου και Κορκίδης

02 November 2016

Την ενισχυμένη παρουσία του εμπορίου στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, συζήτησαν Αποστόλου και Κορκίδης

Το πλαίσιο και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του αγροτικού χώρου και του εμπορίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας - ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις αποτελούν βασικό κρίκο της αλυσίδας «Από το χωράφι στο ράφι», είναι φανερό ότι οι δύο συνομιλητές είχαν αρκετά για να συζητήσουν, ενώ στο τέλος συμφώνησαν ότι πρέπει να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για θέματα που αφορούν νέες αγορές τροφίμων και αγορές με ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα, αλλά και να ενισχυθεί η παρουσία του εμπορίου στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, στην ανάπτυξη Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων κ.λπ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία των Προϊόντων ΠΟΠ και ειδικά της φέτας στις διεθνείς αγορές στο πλαίσιο και των συμφωνιών που υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες.

Ο κ. Κορκίδης από την πλευρά του ενημέρωσε τον υπουργό για τη συνεργασία ΕΣΕΕ - ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ που έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των χωρών προορισμού των ελληνικών εξαγωγών, τόσο στους 45 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., των Βαλκανίων και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου.

02 November 2016
Banner
Banner