Θεόκλητος Δραγώνας, G-Logic AE: Διαθέτουμε ολοκληρωμένη λύση για κάθε ανάγκη των επιχειρήσεων κρέατος

17 February 2022

Θεόκλητος Δραγώνας, G-Logic AE: Διαθέτουμε ολοκληρωμένη λύση για κάθε ανάγκη των επιχειρήσεων κρέατος

Με μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων κρέατος στο πελατολόγιό της η G-Logic A.E. έχει μια πλούσια εμπειρία στη μηχανογράφηση των εταιρειών του κλάδου. Όπως μας εξηγεί στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Meat News ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θεόκλητος Δραγώνας, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα Terra ERP που διαθέτει είναι η μοναδική στην ελληνική αγορά.

Συνέντευξη στον Γιώργο Κατερίνη. Δημοσιεύεται στο Meat News Φεβρουαρίου (Νο 101).

Meat News: Κύριε Δραγώνα πείτε μας για τη «νέα εποχή» της εταιρείας G-Logic Α.Ε.

Θ. Δραγώνας: Πρόσφατα στην G-Logic Α.Ε. έγινε σημαντική επένδυση με σκοπό την είσοδο της εταιρείας σε νέες αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και την ανάπτυξη του πελατολογίου της. Η έδρα της εταιρείας πλέον έχει μεταφερθεί σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα, ενώ η διοίκηση της εταιρείας έχει επενδύσει στην προσθήκη σημαντικού αριθμού νέων συνεργατών. Το προσωπικό μας διαθέτει το επιστημονικό υπόβαθρο, την εμπειρία και τα εργαλεία ώστε να προσφέρει στους πελάτες μας την καλύτερη λύση και την ταχύτερη υποστήριξη.

Meat News: Ποια είναι τα νέα προϊόντα που προσφέρει η G-Logic στην αγορά τροφίμων;

Θ. Δραγώνας: Η εταιρεία μας έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρήσεων λιανικών πωλήσεων για ασφάλεια, αξιοπιστία, αποδοτικότητα και ευκολία, δίνει λύση με τη ολοκληρωμένη εφαρμογή της, Terra Retail. Πρόκειται για λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας που παρέχει ευκολία στον χειριστή και ταχύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη της επιχείρησης. Κάποιες από τις σημαντικότερες λειτουργίες του συστήματος είναι η διαχείριση πωλήσεων, ταμείου, πωλητών, σύνθετων εμπορικών πολιτικών, τροπών πληρωμής και παραγγελιών. Η εφαρμογή είναι απευθείας συνδεδεμένη με το ολοκληρωμένο σύστημα Terra ERP ενώ ενσωματώνει διαδικασίες αυτόματης τιμολόγησης, διαχείριση ημερολογίων ταμείου, πωλήσεων και πλήθος στατιστικών.

Πρόσφατα η G-Logic Α.Ε. ανέπτυξε την νέα ολοκληρωμένη εφαρμογή Terra WEB Retail. Πρόκειται για web εφαρμογή η οποία έχει σημαντικά πλεονέκτημα (μείωση κόστους εξοπλισμού, real time ενημέρωση όλων των σημείων πώλησης, κεντρική παρακολούθηση / παραμετροποίηση των σημείων πώλησης, απομακρυσμένη υποστήριξη, δυνατότητα λειτουργίας χωρίς ΦΗΜ κ.τ.λ.).

Επίσης, η G-Logic Α.Ε. πρόσφατα αναβάθμισε την υπηρεσία ηλεκτρονικής ιχνηλασιμότητας τροφίμων www.traceid.eu. Πρόκειται για μια υπηρεσία που έχει πατεντάρει μέσω του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας από το 2007 και λειτουργεί σε παραγωγικές εταιρείες τροφίμων. Το TraceID είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία καταγράφονται όλες οι πληροφορίες ιχνηλάτησης των προϊόντων τροφίμων «από το χωράφι στο ράφι». Τα στοιχεία που συλλέγονται από την πλατφόρμα αφορούν τις προελεύσεις των α΄ και β΄ υλών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των προϊόντων, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας. Το TraceID παρέχει σημαντικές πληροφορίες των προϊόντων, όπως προελεύσεις όλων των συστατικών που περιέχονται στο προϊόν, στοιχεία παραγωγών ή προμηθευτών, ακόμη και πληροφορίες που σχετίζονται με την ποιότητα του προϊόντος (αναλύσεις και θερμοκρασίες), συνταγές μαγειρέματος του προϊόντος, αλλά παρέχει και την δυνατότητα στον καταναλωτή να αξιολογήσει το προϊόν που κρατά στα χέρια του. Η πρόσβαση στις πληροφορίες ιχνηλάτησης είναι ελεύθερη προς όλους. Ο καταναλωτής μπορεί, είτε να φωτογραφίσει την ετικέτα του προϊόντος από το smartphone είτε να πληκτρολογήσει τον κωδικό του TraceID στην ιστοσελίδα www.traceid.eu.

Meat News: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λογισμικό της εταιρείας σας στην αγορά κρέατος;

Θ. Δραγώνας: Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα Terra ERP της G-Logic Α.Ε. είναι η μοναδική λύση μηχανογράφησης στην Ελληνική αγορά και μια από τις ελάχιστες λύσεις παγκοσμίως που καλύπτει πλήρως κάθε ανάγκη οποιασδήποτε επιχείρησης (παραγωγικής ή εμπορικής) και οποιασδήποτε δραστηριότητας. Από μια και μόνο εφαρμογή ο πελάτης μπορεί να επωφεληθεί και να καλύψει τις ανάγκες διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, ιχνηλασιμότητας, διαχείρισης παραγωγής, διαχείρισης αποθηκών, διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, διαχείριση επιχειρηματικής ευφυΐας, ηλεκτρονικών αγορών κτλ.

Οι σύγχρονες επιχειρησιακές λύσης της G-Logic Α.Ε. διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως:

  • υβριδικό περιβάλλον (Εφαρμογή σε οποιαδήποτε συσκευή και λειτουργικό σύστημα windows, web, android, iOS)
  • O.R.M / CLOUD (Λειτουργεί με οποιαδήποτε βάση δεδομένων. Διατήρηση της βάσης δεδομένων τοπικά ή σε cloud)
  • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΘΟΝΩΝ / ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Προσαρμογή όλων των φορμών του συστήματος. Ασφάλεια σε επίπεδο πεδίου)
  • DASHBOARDS (Συγκέντρωση αναφορών σε μία οθόνη σε πραγματικό χρόνο)

Η G-Logic Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία που από το 2000 έχει δώσει λύση στην ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης ιχνηλασιμότητας στις εταιρείες τροφίμων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις κρέατος. Διαθέτει λογισμικό διαχείρισης παραγωγής και ιχνηλασιμότητας σε πλήρη σύνδεση με σταθμούς ζύγισης για την καταγραφή των ζυγίσεων. Το λογισμικό έχει την δυνατότητα συνολικής κάλυψης ιχνηλασιμότητας, διαχείρισης παραγωγής, αποθηκών, παραγγελιών και αναλύσεων από την παραλαβή της πρώτης ύλης από τον προμηθευτή έως την αποστολή του προϊόντος στον πελάτη.

Meat News: Στην περίοδο της πανδημίας στην αγορά τροφίμων, όπως και σε όλη την λιανική αγορά, πλήθυναν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Εσείς ως εταιρεία που παρέχετε εξειδικευμένες λύσεις στον τομέα του προγραμματισμού ήσασταν «προετοιμασμένοι» γι αυτό;

Θ. Δραγώνας: Πολλοί θα πουν ότι η πανδημία αποτελεί απειλή και για την επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μια πρόκληση που απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά και αποτελεσματικές λύσεις. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να εστιάσουν στη δημιουργία κατάλληλων πρακτικών που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και θα επιταχύνουν την καινοτομία για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες των πελατών και της κοινωνίας, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στις παρούσες συνθήκες.

Η εταιρεία μας ήταν έτοιμη από την πρώτη στιγμή και συνέβαλε σημαντικά στο ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες και διαδικτυακές λύσεις, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις δυσμενείς συνθήκες που περάσαμε όλοι μας.

Meat News: Μπορείτε να μας αναφέρετε ενδεικτικά κάποιες εφαρμογές που κάνατε σε πελάτες σας από την αγορά κρέατος;

Θ. Δραγώνας: Η ολοκληρωμένη λύση TERRA της G-Logic Α.Ε. έχει τεράστια απήχηση και αποδοχή από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, με πιο πρόσφατες εγκαταστάσεις στις: ΑΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΜΙΡΑΝ Α.Ε., ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ Α.Ε., MEGAS GYROS LLC στην Νέα Υόρκη, ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Α. ΚΑΡΥΛΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε., ΥΙΟΙ Κ. ΧΑΡΤΑΚΗ Ο.Ε., ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε., ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΑΦΟΙ Π&Α ΚΩΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε., ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΧΕΛΩΟΥ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΙΚΗΣ Α.Ε., ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΕΣΤΙΑ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Ε.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ Α.Ε., ΝΙΚ. Δ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο.Ε., ΜΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΡΕΟΤΕΧΝΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Η G-Logic Α.Ε. πρόσφατα ανέλαβε νέα σημαντικά έργα τα οποία είναι σε φάση υλοποίησης. Κάποια από αυτά είναι στις εταιρείες ΑΓΡΟΠΑ Α.Ε. του ομίλου Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, DRAKOULIS MEAT ΜΕΠΕ και άλλοι. Στις παραπάνω επιχειρήσεις θα εγκατασταθεί η ολοκληρωμένη λύση μηχανογράφησης Terra, η οποία καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων μιας επιχείρησης με μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και τεχνολογικά άρτια εφαρμογή.

Meat News: Είναι ικανοποιητικά εξοπλισμένη η συγκεκριμένη αγορά με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις;

Θ. Δραγώνας: Πολλές επιχειρήσεις στο κλάδο του κρέατος έχουν προβεί σε σημαντικές επενδύσεις ώστε να αναβαθμίσουν το τεχνολογικό εξοπλισμό και να εγκαταστήσουν σύγχρονα συστήματα μηχανογράφησης. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιου είδους επένδυση. Επίσης, στις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να προστεθεί και η περίπτωση εκείνων των επιχειρήσεων οι οποίες βασίζονται σε πεπαλαιωμένης τεχνολογίας και «χαμηλής ποιότητας» λογισμικά. Τα λογισμικά αυτά παρέχουν ένα περιορισμένο εύρος δυνατοτήτων, αδυνατώντας να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των επιχειρήσεων και να τους παρέχουν μια ολιστική και ολοκληρωμένη λύση.

Η εποχή που διανύουμε επιβάλλει την πλήρη διασύνδεση του μηχανολογικού εξοπλισμού, την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την μείωση του κόστους παραγωγής. Η G-Logic Α.Ε. είναι έτοιμη να δώσει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη, με σύγχρονες και πλήρεις επιχειρησιακές προτάσεις, αλλά και με τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με πανεπιστημιακούς φορείς και με εταιρείες που παρέχουν εξοπλισμό στις επιχειρήσεις τροφίμων.

17 February 2022
Banner
Banner