Θανάτωση των βοοειδών του Elbeik αποφάσισαν οι ισπανικές αρχές

23 March 2021

Θανάτωση των βοοειδών του Elbeik αποφάσισαν οι ισπανικές αρχές

Τη σφαγή των βοοειδών που βρίσκονταν στο μεταφορικό πλοίο Elbeik, διέταξαν χθες Δευτέρα οι ισπανικές αρχές, όπως αναφέρει το Reuters.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και την Ελλάδα όταν το πλοίο, περιφερόμενο από λιμάνι σε λιμάνι, και αφού δεν του επετράπη πουθενά ο ελλιμενισμός λόγω υπονοιών για άρρωστα ζώα στο φορτίο του, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, τρόφιμα και ζωοτροφές στα ανοιχτά της Κρήτης και κατόπιν της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ισπανικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι τα ζώα δεν πρέπει να υποστούν περαιτέρω ταλαιπωρία με ταξίδι, αλλά επίσης ότι δεν μπορούν να εισαχθούν εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθούν και να θανατωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο οι τουρκικές αρχές είχαν απορρίψει το φορτίο του Elbeik, όπως και άλλα 850 βοοειδή στο πλοίο Karim Allah (φωτογραφία) λόγω υποψιών για καταρροϊκό πυρετό. Έκτοτε άρχισαν τα δύο σκάφη να περιφέρονται στη Μεσόγειο χωρίς κανείς να τους δίνει άδεια ελλιμενισμού.

Έχοντας αποτύχει να βρει έναν νέο αγοραστή για το φορτίο τους, και μετά από μήνες περιπλάνησης στη Μεσόγειο, το Karim Allah επέστρεψε στο λιμάνι της Καρθαγένης τον Φεβρουάριο και ακολούθησε το Elbeik την προηγούμενη εβδομάδα.

23 March 2021
Banner
Banner