Στην Τεχνόπολη, Γκάζι από 11 έως 13 Μαΐου το Bio Festival

27 February 2019

Στην Τεχνόπολη, Γκάζι από 11 έως 13 Μαΐου το Bio Festival

Σε μία εποχή που τα βιολογικά προϊόντα κατακτούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές και κερδίζουν περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανικής, αλλά και στο μενού των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης, το Bio Festival αποτελεί την κατάλληλη διοργάνωση στην κατάλληλη στιγμή ώστε να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές του χώρου.

Το Bio Festival θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαΐου 2019, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, και αναμένεται να συμμετάσχουν ως εκθέτες 120 και πλέον επιχειρήσεις, και να το επισκεφτούν περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες, όχι μόνο καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της οργανωμένης λιανικής.

Το Φεστιβάλ Θα φιλοξενήσει σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, μια σειρά από παρουσιάσεις, επιδείξεις, workshops, που θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Οι εκδηλώσεις για τους καταναλωτές θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν την κουλτούρα των βιολογικών προϊόντων, ενώ οι εκδηλώσεις που θα απευθύνονται στους επαγγελματίες θα εστιάζουν στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων για τη διαδικασία παραγωγής, πιστοποίησης και επισήμανσης των βιολογικών προϊόντων, καθώς και των δυνατοτήτων διάθεσής τους στην αγορά. Παράλληλα, στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει όλες τις ημέρες εστιατόριο με βιολογικό μενού, το οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν σε ειδικές τιμές. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί από διάσημους εξειδικευμένους chefs σειρά από live cooking shows.

To Βio Festival απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές (b2c), όσο και στους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσε-ων του κλάδου (b2b), για τους οποίους η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα προέρχονται από τις ακόλουθες κατηγορίες:
- Καταστήματα με βιολογικά και φυσικά προϊόντα,
- Delicatessen, παντοπωλεία & gourmet stores
- Super markets & mini markets
- Χονδρεμπόριο Τροφίμων & Ποτών
- Εστιατόρια και εταιρείες catering
- Κρεοπωλεία
- Αρτοζαχαροπλαστεία, Καφετέριες
- Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα
- Φαρμακεία - e-shops
- Eπιχειρήσεις & υπηρεσίες Well-Being

Εκθέτες του φεστιβάλ θα είναι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά (ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης πιστοποίησης) ή φυσικά προϊόντα, καθώς και προϊόντα με βιολογικές Α’ ύλες, από τις παρακάτω κατηγορίες: Φρούτα & Λαχανικά, Ψωμιά-Αρτοσκευάσματα-Μπάρες δημητριακών, Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά προϊόντα-Αβγά, Ελαιόλαδο-Ελιές, Δημητριακά-Ζυμαρικά & όσπρια, Προϊόντα κρέατος οργανικής καλλιέργειας, Μέλι & Μαρμελάδες-Αλείμματα, Βότανα-Αφεψήματα-Τσάι, Ξηροί καρποί-Αποξηραμένα Φρούτα, Νερά-Χυμοί-Αναψυκτικά-Καφέδες, Μπύρες-Κρασιά, Συμπληρώματα διατροφής-Super Foods, Παιδικές Τροφές, Φυσικά & Βιολογικά Καλλυντικά-Σαπούνια, Προϊόντα περιποίησης & υγιεινής φροντίδας, Free from προϊόντα-Προϊόντα eco living, Οικολογικές Συσκευασίες & απορρυπαντικά, Υπηρεσίες πιστοποίησης & ανακύκλωσης.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και διοργανώνεται από την FORUM A.E. που, με 30 χρόνια ιστορία, αποτελεί την κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα διοργανώνοντας μεταξύ άλλων εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας όπως FOOD EXPO, HORECA, XENIA, ARTOZA, OENOTELIA, FOODTECH, ΑΤΗΕΝS COFFEE FESTIVAL κλπ.

27 February 2019
Banner
Banner