Τελιγιορίδου: Χρέος της πολιτείας να στηρίξει τους αγελαδοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους

01 June 2021

Τελιγιορίδου: Χρέος της πολιτείας να στηρίξει τους αγελαδοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους

Δήλωση για την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς εξέδωσε με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η πρώην υφυπουργός ΑΑ&Τ σημειώνει ότι η καθιέρωση του εορτασμού έγινε για να αναδείξει την διατροφική αξία του γάλατος στην υγεία και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Τονίζει δε ότι «Ιδιαίτερα σήμερα, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό, οφείλουμε να τιμήσουμε τους έλληνες κτηνοτρόφους που σε συνθήκες πανδημίας, με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και χωρίς  ουσιαστική κρατική βοήθεια, συνεχίζουν να παράγουν αυτό το σπουδαίο διατροφικό προϊόν που καταναλώνεται είτε αυτούσιο είτε ως πρώτη ύλη σε πλήθος γαλακτοκομικών προϊόντων».

Εν τούτοις, διαπιστώνει η κ. Τελιγιορίδου, «τον τελευταίο χρόνο η απουσία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, η αδυναμία της να  ολοκληρώσει με σαφή χρονοδιαγράμματα και χωρίς άδικους αποκλεισμούς τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ανεπάρκειά της στο χτύπημα των ελληνοποιήσεων, η αδιαφορία της για το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω αύξησης της τιμής των ζωοτροφών και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση αποδεδειγμένων περιπτώσεων νοθείας σε ΠΟΠ γαλακτοκομικά προϊόντα, οδηγεί την γαλακτοπαραγωγή της χώρας σε μαρασμό».

Συνεπώς, απαιτούνται πολιτικές «που θα κατανοούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων μας και των υγιών μεταποιητικών επιχειρήσεων και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίλυσή τους», λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Είναι χρέος της πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τους αγελαδοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους της χώρας μας ώστε οι επιχειρήσεις τους να είναι βιώσιμες και με αναπτυξιακή προοπτική. Η στήριξη των παραγωγών μας αποτελεί κατ' επέκταση στήριξη των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στο πλευρό των γαλακτοπαραγωγών μας και αγωνίζεται για την απάλειψη των αδικιών που γίνονται εις βάρος τους».

01 June 2021
Banner
Banner