Τελιγιορίδου: Επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ελληνική κτηνοτροφία

01 February 2022

Τελιγιορίδου: Επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ελληνική κτηνοτροφία

Με ερώτηση που κατέθεσαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς και αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου και 36 ακόμη βουλευτές του κόμματος, ζητούν να σταματήσει εμπράκτως η επιδεικτική αδιαφορία που δείχνει η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ προς το σύνολο του κτηνοτροφικού κλάδου της χώρας.

«Οι κλάδοι της αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, χοιροτροφίας και πτηνοτροφίας έχουν μείνει αβοήθητοι στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες από τις συνέπειες της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας σε ζωoτροφές και ενέργεια, που συνεχώς επιδεινώνονται» αναφέρει η κ. Τελιγιορίδου επισημαίνοντας ότι οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε πραγματικό οικονομικό μαρασμό, καθώς η κυβέρνηση δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μέρος του προβλήματος θεωρεί η κ. Τελιγιορίδου και το γεγονός ότι «η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες της πρώην ΑΤΕ από τα ξένα funds που ήδη προχωρούν σε κατασχέσεις επιδοτήσεων και των περιουσιακών στοιχείων».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η Ν.Δ. και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδιαφορούν για τα προβλήματα του κλάδου και ζητά «άμεσες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων χωρίς υπεκφυγές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις».

Με βάση το σκεπτικό αυτό, στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον υπουργό ΑΑ&Τ:

  • Πώς προτίθεται να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική κτηνοτροφία;
  • Θα δοθούν οι κορονοενισχύσεις στους χοιροτρόφους, πτηνοτρόφους και βοοτρόφους που έμειναν εκτός πληρωμής και πότε;
  • Πότε θα δοθούν οι πολλάκις υποσχόμενες ενισχύσεις για την αγορά ζωοτροφών στους Έλληνες κτηνοτρόφους;
  • Τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να ανακουφίσει τους παραγωγούς από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, το οποίο έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τις τιμές της ενέργειας και των αγροεφοδίων να έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα;
  • Πώς προτίθεται να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τράπεζες και FUNDS και τι νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους από ενδεχόμενους πλειστηριασμούς;
01 February 2022
Banner
Banner