Σύσκεψη για τη γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου

31 July 2020

Σύσκεψη για τη γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου

Σύσκεψη φορέων του κτηνοτροφικού τομέα συγκάλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης για το ζήτημα της γενετικής βελτίωσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, της Ένωσης Φυλής Χολστάιν. Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος, καθώς και εξειδικευμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ, "κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διεξήχθη μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου όπου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν συνολικά τους προβληματισμούς τους επί του θέματος και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προς όφελος του συνόλου της κτηνοτροφίας της χώρας μας.

Ο κ. Βορίδης εξήρε από την πλευρά του τον ιδιαίτερο ρόλο της γενετικής βελτίωσης για την ελληνική κτηνοτροφία, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία της για τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων. 

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός προέτρεψε όλους τους συμμετέχοντες να επαναλάβουν τη συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί η αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πρακτικής στο ζήτημα, πρόταση η οποία έγινε καθολικά αποδεκτή".

31 July 2020
Banner
Banner