ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στο σίριαλ της δήθεν διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ

21 July 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στο σίριαλ της δήθεν διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα από το βήμα της σύσκεψης για τη νέα ΚΑΠ στην Τρίπολη, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για επικοινωνιακά παιχνίδια, που μάλιστα κόστισαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα για τους αγρότες, «αλλά αντίθετα η μονοήμερη φιέστα κόστισε  21.000 ευρώ, στην περιφέρεια Πελοποννήσου», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Δεν ακούστηκε τίποτα από τα πρωθυπουργικά χείλη για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Για τη σταφίδα, την κτηνοτροφία, τις τιμές στις ζωοτροφές, και τα διαβόητα βοσκοτόπια της ΝΔ, τις  απλήρωτες επιδοτήσεις, τις ζημιές από τους καύσωνες, την ανομβρία, την ακαρπία και δεν έγινε καμία αναφορά. Υποσχέθηκε όμως να  συνδέσει, τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό! Πράγμα που θυμίζει το ανέκδοτο με το γαϊδούρι του χότζα, που μόλις έμαθε να μην τρώει ψόφησε».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε για πολλοστή φορά το ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που προβλέπονται, «ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει ότι οι πόροι του συγκεκριμένου Ταμείου θα τους διαχειριστούν οι συστημικές τράπεζες με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά τραπεζικά κριτήρια. Δηλαδή σχεδόν όλα τα χρήματα θα κατευθυνθούν  σε μεγάλα έργα και ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω ΣΔΙΤ. Ο μικρός και μεσαίος αγρότης καθώς και ο μεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο πρωτογενή τομέα θα λάβουν ψίχουλα.

Ελπίζουμε τα χρήματα της ΚΑΠ και του ΠΑΑ, να μην πάνε και αυτά στις τσέπες μεγαλοαγροτών, αλλά στους χειμαζόμενους μικρομεσαίους γεωργούς της χώρας.  Αυτούς που οι πολιτικές της ΝΔ για τη γεωργία, αλλά και οι επιπτώσεις από τη διαχείριση της πανδημίας έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης».

Δυστυχώς, ένα εργαλείο σχεδιασμού  της εθνικής αγροτικής πολιτικής και της απαραίτητης διαβούλευσης με τον παραγωγικό κόσμο της υπαίθρου έγινε για άλλη μια φορά, επικοινωνιακή φούσκα στα χέρια της ΝΔ και της περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να μπορεί να σώσει για άλλη μια φορά την πρωτογενή παραγωγή από τα σχέδια του «επιτελικού» κράτους των «αρίστων».

21 July 2021
Banner
Banner