Ελληνο-ιρλανδικές επαφές: Κοινές δράσεις για ΚΑΠ και έμφαση στην κτηνοτροφία

18 March 2022

Ελληνο-ιρλανδικές επαφές: Κοινές δράσεις για ΚΑΠ και έμφαση στην κτηνοτροφία

Συνάντηση με την υπουργό για τη χρήση γης και βιοποικιλότητας της Ιρλανδίας, Pippa Hackett είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η Ιρλανδή Υπουργός συνοδευόταν από την πρέσβειρα της Ιρλανδίας στη χώρα μας, Ιseult Fitzerald, ενώ συμμετείχε σε αυτή και ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι κοινές δράσεις στο επίπεδο της Ε.Ε για την αγροτική πολιτική, ενόψει και του Συμβουλίου Υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Συζητήθηκαν, επίσης,  το ενδιαφέρον της Ιρλανδικής αντιπροσωπείας για τα βιολογικά προϊόντα στην Ελλάδα, η αγορά των λιπασμάτων και η χρήση των καλλιεργημένων εκτάσεων στη διάρκεια της κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τα ζητήματα ενεργειακής αυτονομίας των αγροτών, η επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και θέματα που άπτονται της αγοράς ζωοτροφών.

Στη συζήτηση, που έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, δόθηκε έμφαση στην κτηνοτροφία, αντηλλάγησαν εμπειρίες και προτάσεις για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

18 March 2022
Banner
Banner