Αντώνης Κανελόπουλος: Δράσεις για τα προβλήματα της περιοχής μας

13 November 2014

Αντώνης Κανελόπουλος: Δράσεις για τα προβλήματα της περιοχής μας

Το σωματείο μας είναι από τα πιο παλιά και πιο ενεργά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. Έχουμε αναπτύξει πολύπλευρες δράσεις, τόσο με τη συμμετοχή μας πανελλαδικά, όσο και στο νομό μας.

Όπως σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουμε και εμείς πάρα πολλά προβλήματα στην περιοχή μας, όπως η οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει εξαθλίωση στους συναδέλφους μας, το ασφαλιστικό, η μεγάλη φορολογία. Ειδικά όμως στην περιοχή υπάρχουν και άλλα προβλήματα, τα οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σωματείο μας.

Ένα από αυτά είναι η παράνομη διακίνηση κρεάτων από αυτοκίνητα τύπου καντίνας, τα οποία δραστηριοποιούνται απογευματινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι υπηρεσίες είναι κλειστές. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες καταγγελίες, τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και στην αστυνομία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα. Εκτός από μια άδεια καντίνας, η οποία είχε βγει παράτυπα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έγινε ανάκληση με τη βοήθεια της ΠΟΚΚ. Βέβαια ο ίδιος τώρα δραστηριοποιείται με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε συναδέλφους της περιφέρειας του νομού μας. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, γιατί έχουμε αποφασίσει ως σωματείο επειδή καταστρατηγούνται όλες οι υγειονομικές και κτηνιατρικές απαιτήσεις, να προχωρήσουμε στην κατάθεση μηνύσεων.
Άλλο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο είναι και επίκαιρο και θα πρέπει να το δούμε σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι ο καταρροϊκός πυρετός. Δεν θα σταθώ στο τι έπρεπε να γίνει και τι έγινε, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα και σκηνές όπως τα θανόντα ζώα να πετιούνται σε ρέματα, θα πρέπει να εκλείψουν. Η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκομιδής και καύσης αυτών των άρρωστων ζώων και διαθέτει ένα αυτοκίνητο ανά νομό, το οποίο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο. Έγινε και μια τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα και πιστεύω ότι αυτοί οι λίγοι παραγωγοί θα συμμορφωθούν και θα παραδίδουν τα πεθαμένα ζώα τους σε αυτό το αυτοκίνητο, ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα περιβαλλοντικά και δημόσιας υγείας και να έρχονται αντιμέτωποι με τους καταναλωτές και έμμεσα να κάνουν κακό στο ίδιο τους το προϊόν. Αυτό που μας τρομάζει είναι οι δηλώσεις κτηνοτρόφων ότι θα υπάρξει μείωση 20-30% της παραγωγής. Αν η ζήτηση διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και γι αυτό θα πρέπει να το δούμε με την Ομοσπονδία και σε συνεννόηση με την Διεπαγγελματική να προλάβουμε τυχόν ελλείψεις που μπορεί να συμβούν στις γιορτές.

Ένα άλλο θέμα που πλήττει και το νομό μας είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δεχόμαστε από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Παλιά το αντιμετωπίζαμε στις περιόδους των γιορτών, τώρα όμως το αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εξαιτίας της νομοθεσίας η οποία δίνει τη δυνατότητα προσφορών σε τιμές κάτω του κόστους. Αυτό πιστεύουμε ότι έγινε για να χτυπηθούν οι μικρές επιχειρήσεις. Επειδή ο προηγούμενος πρόεδρος της ΠΟΚΚ, ως αντιπρόεδρος της Διεπαγγελματικής έθεσε το θέμα το προηγούμενο Πάσχα, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να αντιμετωπιστεί, θεωρώ ότι ο νέος μας πρόεδρος πρέπει από τώρα αρκετά έγκαιρα να το ξαναθέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και να δοθούν λύσεις. Δεν μπορεί οι κτηνοτρόφοι να φωνάζουν, οι κρεοπώλες να απορροφούν το 90% της παραγωγής τους και το προϊόν τους να εξευτελίζεται από κάποιους ανταγωνιστές μας.

Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νομό μας και νομίζω ότι τα ίδια αντιμετωπίζουν και άλλοι νομοί. Θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου στα σωματεία, για να έχουμε καινούργιες ιδέες και δύναμη και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τέτοια προβλήματα.

13 November 2014
Banner
Banner