Η θεωρία και η πράξη του γαστρονομικού τουρισμού σε Συνέδριο στο ΤΕΙ Αθήνας

25 November 2016

Η θεωρία και η πράξη του γαστρονομικού τουρισμού σε Συνέδριο στο ΤΕΙ Αθήνας

Στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου 2016, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας (κεντρικό κτήριο Κ1 των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Αθήνας στο Δήμο Αιγάλεω), θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Γαστρονομία & Τουρισμός» που διοργανώνει το ΤΕΙ Αθήνας με τον όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του ΕΛΓΟ, επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό με σκοπό την ουσιαστική σύμπραξη όλων των εκπροσώπων του κλάδου και στόχο την ανάπτυξή του.

Την πρώτη ημέρα (έναρξη από τις 10:00 το πρωί) οι εισηγήσεις επικεντρώνονται στην ακαδημαϊκή προσέγγιση του θέματος με θέματα όπως: Γαστρονομικός τουρισμός και τουριστική Εκπαίδευση, Γαστρονομικός τουρισμός και προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ, Οι προοπτικές του γαστρονομικού τουρισμού.

Η θεματική της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου (έναρξη από τις 10:00 το πρωί) τιτλοφορείται «Από τη θεωρία στην πράξη» και περιλαμβάνει ενότητες όπως: Ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας, Η ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, Ο γαστρονομικός τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Την Κυριακή, μάλιστα, στην ενότητα «Η εγχώρια γαστρονομία», υπάρχει και εισήγηση αφιερωμένη στο κρέας και τα προϊόντα του. Πρόκειται για την εισήγηση με θέμα «Ελληνικά κρέατα και αλλαντικά… τα όπλα του έλληνα chef», την οποία θα κάνει ο διευθυντής της σχολής Meat Pro, Στέλιος Μαστοράκος.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου, εδώ.

25 November 2016
Banner
Banner