Το παρόν και το μέλλον του γαστρονομικού τουρισμού σε ένα συνέδριο

10 October 2016

Το παρόν και το μέλλον του γαστρονομικού τουρισμού σε ένα συνέδριο

Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού διοργανώνει η UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και με την υποστήριξη του πανεπιστημίου της Λευκωσίας και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00 σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo και υλοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Greek Tourism Expo (25 έως 27 Νοεμβρίου 2016).

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό και έχει ως στόχο να «ενώσει» τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση σύμπραξης όλων των εκπροσώπων του κλάδου με κοινό στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν και συμπράττουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου. Η θεματολογία του συνεδρίου κινείται γύρω από ζητήματα όπως:
- Γαστρονομικός τουρισμός: Παρόν και μέλλον
- O γαστρονομικός τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις
- Σκιαγραφώντας το γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας
- Το μάρκετινγκ του γαστρονομικού τουρισμού
- Γαστρονομικός τουρισμός και Μεσογειακή διατροφή

Για το συνέδριο έχει συσταθεί επιστημονική επιτροπή η οποία εποπτεύει το περιεχόμενο των ενοτήτων και των ομιλιών με πρόεδρο τον Περικλή Λύτρα, αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας και μέλη της ακαδημαϊκούς των πανεπιστημίων Χαροκόπειο και Λευκωσίας.

Κey note speaker του συνεδρίου, η Roberta Garibaldi (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Certified Ambassador of the World Food Travel Association, Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) η οποία θα παρουσιάσει τις τάσεις στον κλάδο των τροφίμων για το 2017.

10 October 2016
Banner
Banner