Συνάντηση Μπόλαρη με τον ΣΕΒΕΚ

17 March 2016

Συνάντηση Μπόλαρη με τον ΣΕΒΕΚ

Ζητήματα εξαγωγών, ποιότητας και ελέγχων συζητήθηκαν μεταξύ αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη. Στην αντιπροσωπεία του ΣΕΒΕΚ συμμετείχαν οι κύριοι Οικονόμου, εντεταλμένος σύμβουλος, Γιατράκος, γενικός γραμματέας, Σκαρίμπας, ταμίας και Υφαντής, μέλος του Δ.Σ.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου. Ανέδειξαν ιδιαίτερα την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων των επιχειρήσεων του ΣΕΒΕΚ και γι’ αυτό επισήμαναν την αναγκαιότητα διενέργειας αυστηρών υγειονομικών ελέγχων στα παρασκευάσματα κρέατος και στα παρασκευαστήρια αυτού, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και να προστατεύεται ο καταναλωτής. Ο ΣΕΒΕΚ πρότεινε τον συντονισμό των ελέγχων ποιότητας από μια ελεγκτική υπηρεσία για να υπερκεραστούν τα φαινόμενα αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών φορέων. Αναφέρθηκε στις απαιτούμενες συνέργειες και την στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην προσπάθεια αναγνώρισης και χαρακτηρισμού ως Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων, τα προϊόντα «ελληνικός γύρος» και «σουβλάκι». Τέλος, υπογράμμισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προμήθεια των πρώτων υλών τους, λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές από το μεγάλο λιανεμπόριο, παρά τις αντίστοιχες κατευθυντήριες Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του δυναμικού κλάδου της οικονομίας μας για την συνεργασία και την ενημέρωση. Βρισκόμαστε στο Υπουργείο, είπε, για να υπηρετήσουμε τον παραγωγικό τομέα της χώρας, τον παραγωγό του πρωτογενούς τομέα, τον παραγωγό στη μεταποίηση, την επιχείρηση που εξάγει τα προϊόντα της ελληνικής αγροδιατροφής, τους νέους που καινοτομούν, που παράγουν βιολογικά, που αναδεικνύουν το κρίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας, την ποιότητα με εξωστρέφεια. Συμφώνησε, ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και αποτελεσματικού συστήματος επίσημων ελέγχων που να προασπίζει τη δημόσια υγεία αποτελεί πρόκληση για την χώρα και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Τα επί μέρους θέματα που τέθηκαν από τον Σύνδεσμο και αφορούν υπηρεσιακές ανάγκες άμεσα παραπέμπονται για τις απαραίτητες συνέργειες στις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. Εν κατακλείδι, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον ΣΕΒΕΚ για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ και τις συνεργασίες για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τις εξαγωγές ελληνικών ποιοτικών κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις Αραβικές χώρες.

17 March 2016
Banner
Banner