Συνάντηση Μπόλαρη για την κτηνοτροφία στον Έβρο

14 October 2015

Συνάντηση Μπόλαρη για την κτηνοτροφία στον Έβρο

Συνάντηση με τους βουλευτές και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - θράκης πραγματοποίησε χθες (13/10) ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την κτηνοτροφία στο νομό που πλήττεται. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:
1. Αντιμετώπιση της οζώδους δερματοπάθειας στα βοοειδή.
2. Αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για την αντικατάσταση ζωικών κεφαλαίων. 2.α. Τροπολογία της ΚΥΑ για αποζημιώσεις με αύξηση ποσού κατά 3.000.000 ευρώ.
3. Διαχείριση του γάλακτος με αλλαγή στην οδηγία της Ε.Ε.
4. Προτεραιότητα άμεσης ενίσχυσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στον Νομό Έβρου για την αντιμετώπιση εξωτικών νόσων.
5. Συνέργειες Υπουργείου και Περιφέρειας για την εγκατάσταση τούνελ απολύμανσης στις εισόδους της χώρας από την Τουρκία.
6. Ενημέρωση για πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ για την σηροτροφία στο Σουφλί. Συνδεμένη ενίσχυση για σηροτρόφους 800.000 ευρώ ετησίως και 4.670.000 την πενταετία 2015-2020.
7. Συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τις Βουλγαρικές αρχές και την Ε.Ε για τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων του Έβρου και των παραποτάμων του για την πρόληψη των πλημμυρικών φαινόμενων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Αναστασία Γκαρά, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καΐσας, Δημήτρης Ρίζος και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

14 October 2015
Banner
Banner