Συνάντηση Κεδίκογλου με τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτρόφων

22 January 2022

Συνάντηση Κεδίκογλου με τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτρόφων

Με μέλη του Δ.Σ. της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος συναντήθηκε στις 21/1 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Μπούρα, ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για το κόστος των ζωοτροφών, για τις πρόσφατες αυξήσεις στην ενέργεια και για την καταβολή κρατικής ενίσχυσης στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του έκανε σαφές ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχυθεί η προσφορά ζωοτροφών στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα. «Είναι ένα πρόβλημα που ακουμπά τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Προχωρούμε σε δράσεις ενίσχυσης των ζωοτροφών», τόνισε.

Επιπροσθέτως, απεύθυνε ακόμη μία παρότρυνση προς τους παραγωγούς να εγγράφονται στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου), ώστε η διανομή των ενισχύσεων να είναι διαφανής και δίκαιη. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του meatnews.gr από την τελευταία ενίσχυση που δόθηκε στους χοιροτρόφους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας εξαιρέθηκαν όσοι εκτροφείς δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΟΣΔΕ (μέχρι σήμερα οι χοιροτρόφοι δεν έχουν δεχτεί κοινοτικές ενισχύσεις και γι αυτό δεν εγγράφονταν στο σύστημα).

Αναφορικά με το ζήτημα της ενέργειας, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα υπάρξει επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την ευμενέστερη δυνατή λύση προς όφελος της κτηνοτροφικής παραγωγής.

22 January 2022
Banner
Banner