Νέα συνάντηση Κεδίκογλου με τους χοιροτρόφους, το μητρώο χοιροειδών επί τάπητος

17 March 2022

Νέα συνάντηση Κεδίκογλου με τους χοιροτρόφους, το μητρώο χοιροειδών επί τάπητος

Τα μέλη του ΔΣ της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος δέχτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν και του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΥΠΑΑΤ κ. Θωμά Αλεξανδρόπουλου, προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπούρας, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και Δημήτρης Στραβογιάννης και ο γραμματέας κ. Γεώργιος Χρίστου.

Όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της, ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για την άμεση θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής διακίνησης των χοίρων και τη δημιουργία μητρώου χοιροειδών.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατέγραψε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των συνομιλητών του, και υπογράμμισε τη σημασία της ηλεκτρονικής απογραφής τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι η πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων. Σημείωσε δε, ότι το νέο εκσυγχρονισμένο εργαλείο της ηλεκτρονικής καταγραφής, θα οδηγήσει στην δίκαιη διανομή ενισχύσεων και επιδοτήσεων ενώ παράλληλα παρότρυνε τους παραγωγούς να εγγράφονται στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου).

Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν εγγράφως από τα μέλη της Ομοσπονδίας για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μητρώου.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση στενής επικοινωνίας και στην επανάληψη της συνάντησης.

17 March 2022
Banner
Banner