Συνυπέγραψαν για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην Creta Farms τα αδέρφια Δομαζάκη

22 July 2019

Συνυπέγραψαν για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην Creta Farms τα αδέρφια Δομαζάκη

Υπεγράφη σήμερα το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου από τα αδέρφια Μάνο και Τάκη Δομαζάκη μνημόνιο κατανόησης (MOU) με τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την Creta Farms και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρίας.

Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το κακό κλίμα με τις εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ των δύο αδερφών, που είχε δημιουργηθεί εντός της εταιρείας, και την αναστολή διαπραγμάτευσης στην οποία είχε θέσει η Κεφαλαιαγορά τις μετοχές της. Η ενδοοικογενειακή και διοικητική κρίση δημιούργησε μεγάλες απειλές για το μέλλον της Creta Farms και των εκατοντάδων εργαζομένων της. Σε σχετική ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα για τη διάσωση της εταιρείας 'Creta Farms'. Και οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας Δομαζάκης και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MoU) με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και έτσι όλοι δεσμεύονται σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει τη σπουδαία αυτή εταιρία σε ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και υπάρχει προσδοκία ότι με την ανάπτυξη της εταιρίας θα δημιουργηθούν πολλές περισσότερες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο βασικούς μετόχους διότι έδειξαν θάρρος και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας και τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που με ενημέρωσε για αυτό το θέμα και με κατηύθυνε σωστά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

22 July 2019
Banner
Banner