Στο INNOVATHENS όσοι αναζητούν κεφάλαια για «έξυπνες» επιχειρηματικές ιδέες στην αγροτεχνολογία

28 November 2016

Στο INNOVATHENS όσοι αναζητούν κεφάλαια για «έξυπνες» επιχειρηματικές ιδέες στην αγροτεχνολογία

Story Highlights

  • Εκδήλωση για όσους αναζητούν κεφάλαια και υποστήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα οργανώνεται την 1η Δεκεμβρίου στο INNOVATHENS του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, ώρα 11:00-16:00)

Related Articles

Εκδήλωση για όσους αναζητούν κεφάλαια και υποστήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα οργανώνεται την 1η Δεκεμβρίου στο INNOVATHENS του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, ώρα 11:00-16:00). H εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και τα ελληνικά μέλη του έργου AgroApps (Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, Parnasse-OpenCircleProject και Synelixis) στο πλαίσιο του ΚΑΤΑΝΑ, ενός «έξυπνου» προγράμματος χρηματοδότησης ιδεών, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Το KATANAPROJECT.eu αναζητά καινοτόμες ιδέες και προϊόντα από τον χώρο της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα τον αγροδιατροφικό τομέα και στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητές του.

Το έργο ΚΑΤΑΝΑ έχει ως στόχο να προωθήσει καινοτόμες και έξυπνες ιδέες, οι οποίες μπορούν να προέρχονται από φυσικά πρόσωπα, startup ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ιδέες θα πρέπει να βασίζονται στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για την παραγωγή αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς αναζητούνται οι εταιρείες που θα ηγηθούν των εξελίξεων στο χώρο της αγροτεχνολογίας.

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα, ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Μετά την αρχική διαδικασία επιλογής, οι 100 ομάδες που θα προκριθούν θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικό bootcamp, προκειμένου να προκύψουν οι 40 καλύτερες ιδέες που θα περάσουν στην επόμενη φάση. Ο τελικός στόχος είναι να υπάρξουν 10 καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση 100.000 ευρώ έκαστη, προκειμένου να προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησης. Μία διαφορά σε σχέση με άλλα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας είναι ότι οι 10 προτάσεις που θα επιλεγούν θα μπορούν να αξιοποιήσουν και τις δυνατότητες της πλατφόρμας equity crowdfunding OpenCircle της εταιρείας Parnasse, προκειμένου να βρουν επιπλέον κεφάλαια και ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Στο έργο ΚΑΤΑΝΑ συμμετέχουν οι: Bwcon (Γερμανία), Agro Business Park (Δανία), Food+I (Ισπανία), Vojvodina ICT Cluster (Σερβία), Polo Tecnologico di Pordenone (Ιταλία), BioSens (Σερβία), KPAD (Βρετανία), InoSens (Σερβία), digital worx (Γερμανία), το European Federation of Food Science & Technology (EFFoST) και 4 ελληνικά μέλη: AgroApps, Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, Parnasse-OpenCircleProject και Synelixis.

Περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα katanaproject.eu

ή στο τηλ. 210.3601333

28 November 2016
Banner