Στο Εφετείο Κακουργημάτων για τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, δέκα χρόνια μετά

27 September 2016

Στο Εφετείο Κακουργημάτων για τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, δέκα χρόνια μετά

Την παλιά υπόθεση με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» ήρθε να θυμίσει η παραπομπή σε δίκη, στελεχών της Οργάνωσης της περιόδου 2005-2006. Συγκεκριμένα, υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, της περιόδου 2005-2006, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων για δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.

Το βούλευμα κάνει δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλου, και διατάσσει την παραπομπή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Αντικείμενο της υπόθεσης είναι ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η ΜΚΟ την επίδικη περίοδο από το Υπουργείο Εξωτερικών, για συγκεκριμένες δράσεις, με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ, οι οποίες ωστόσο, κατά την δικογραφία, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου, είτε παρέμειναν ανολοκλήρωτες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ΜΚΟ έλαβε ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Η αποστολή αφορούσε την διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου συμφωνήθηκε σε έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007.

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

27 September 2016
Banner
Banner