Στο Ντάλας το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος

08 January 2018

Στο Ντάλας το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος

Η Ομοσπονδία Εξαγωγέων Κρέατος των ΗΠΑ (USMEF) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η χώρα θα φιλοξενήσει το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος. Το Συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την USMEF και τη Διεθνή Γραμματεία Κρέατος, θα γίνει στο Ντάλας του Τέξας, στο χρονικό διάστημα 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2018 και θα έχει γενικό θέμα «Εμπιστοσύνη στο εμπόριο».

Σύμφωνα με τον Φίλιπ Σενγκ, διευθύνοντα σύμβουλο της USMEF, το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για να φωτιστεί ο σημαίνων ρόλος που παίζει το διεθνές εμπόριο στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας βιομηχανίας κόκκινου κρέατος.

«Η Διεθνής Γραμματεία Κρέατος αποτελείται από αντιπροσώπους προερχόμενους από περίπου 30 χώρες, που μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με το πώς η βιομηχανία μπορεί να συνεργαστεί προκειμένου να γίνει πιο εμπορικά εξελίξιμη» δήλωσε ο Σενγκ και σημείωσε ότι «στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος θα συζητήσουμε κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την παγκοσμιοποίηση και την οικονομία, όπως και για τις προτεραιότητες των πελατών μας και για το πώς ο κλάδος κόκκινου κρέατος μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αυριανού καταναλωτή».

Ο ίδιος επίσης εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, μολονότι όλοι είναι μεταξύ τους ανταγωνιστές στην προσπάθεια να κατακτήσουν μερίδια στις διεθνείς αγορές. «Το Συνέδριο θα είναι μια ευκαιρία για όλους αυτούς να συζητήσουν θέματα όπως Υγεία % Διατροφή, Τεχνολογίες παραγωγής, Φροντίδα των ζώων και αειφορία – ζητήματα που απαιτούν την πλήρη προσοχή μας προκειμένου ο κλάδος κόκκινου κρέατος να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ευημερεί».

Από την πλευρά του ο Γκιγιόμ Ρουέ, πρόεδρος της Διεθνούς Γραμματείας Κρέατος δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Συνέδριο κρέατος του 2018 θα συγκεντρώσει μεγάλη γκάμα συμμετεχόντων, των οποίων τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα επηρεάζονται από την εμπορική πολιτική, δεδομένου ότι το ανοιχτό εμπόριο κρέατος είναι κρίσιμο για τη βελτίωση της διατροφής και της επισιτιστικής ασφάλειας, αλλά και για την ικανοποίηση βιώσιμων αναπτυξιακών στόχων. «Για τη βιομηχανία, την κυβέρνηση, την επιστήμη του κρέατος και την ακαδημαϊκή κοινότητα, το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος είναι ένα μοναδικό γεγονός και τα οφέλη από την παρακολούθησή του είναι ουσιαστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρουέ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της γαλλικής διεπαγγελματικής οργάνωσης χοιρινού κρέατος, INAPORC. «Ανυπομονούμε να φέρουμε φέτος το Συνέδριο στις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής, σε μια εποχή που ο πλανήτης δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσέγγιση των ΗΠΑ σε σχέση με το διεθνές εμπόριο αγροτικών προϊόντων» είπε ο ίδιος.

Όλες τις λεπτομέρειες για το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: 2018wmc.com

08 January 2018
Banner
Banner