Στην Ιρλανδία το πρώτο βραβείο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κρεοπωλών

22 March 2018

Στην Ιρλανδία το πρώτο βραβείο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κρεοπωλών

Story Highlights

  • Ελληνική συμμετοχή και βράβευση
  • Γαλλία, Βραζιλία, Νότια Αφρική έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει ενδιαφέρον να διοργανώσουν τον Διαγωνισμό του 2020

Related Articles

Η ιρλανδική ομάδα, που είχε στις τάξεις της κρεοπώλες από τη Βόρεια Ιρλανδία και από την Ιρλανδία, αναδείχθηκε τελικά νικήτρια στον χθεσινό Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών που έγινε στο Μπέλφαστ. Η ομάδα, η οποία πήρε τον τίτλο των καλύτερων κρεοπωλών του κόσμου, έπεισε με τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά της τους κριτές, έχοντας απέναντί της να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες ομάδες από Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ.

Τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέλαβαν η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας αντιστοίχως.

Σε σχετικές δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της ιρλανδικής ομάδας Γκάρετ Λάντερς ανέφερε ότι είναι μια νίκη μεγάλης σημασίας, η οποία θα ενισχύσει τη φήμη που ήδη έχει η Ιρλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία όσον αφορά την ποιότητα του κρέατος και τη δεξιοτεχνία χειρισμού του. «Εκπαιδευόμασταν εδώ και περίπου 18 μήνες γι’ αυτόν τον διαγωνισμό» είπε ο Γκάρετ και συμπλήρωσε: «Το επίπεδο των άλλων χωρών ήταν υψηλότατο, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό το βραβείο».

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των μεγάλων νικητών είχαν μεσολαβήσει μια σειρά άλλων βραβεύσεων. Έτσι, το παγκόσμιο βραβείο Καλύτερου Νέου Κρεοπώλη πήγε στον Τομά Γκυγιομάρ (Γαλλία) και το παγκόσμιο βραβείο Καλύτερου Μαθητευόμενου Κρεοπώλη στην Σαμάνθα Βέλερ (Νέα Ζηλανδία).

Μια (ας την πούμε έτσι) Μικτή Κόσμου αποτελούμενη από έξι κρεοπώλες που προέρχονταν από διαφορετικές εθνικές ομάδες, βραβεύθηκε επίσης χθες. Την ομάδα αποτελούσαν διαγωνιζόμενοι από την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Περαιτέρω, απονεμήθηκαν επιμέρους βραβεία, ένα εκ των οποίων και στην ελληνική ομάδα. Τα Βραβεία ήταν: Καλύτερο Προϊόν από Χοιρινό ( στην Ιρλανδία), Καλύτερο Προϊόν από Αρνί (στη Γαλλία), Καλύτερο Προϊόν από Βόειο (στη Μ. Βρετανία), Καλύτερο Προϊόν από Κρέας Πουλερικών (στη Νέα Ζηλανδία), Καλύτερο Λουκάνικο από Βοδινό (στην Ιρλανδία), Καλύτερο Λουκάνικο από Χοιρινό (στην Αυστραλία), Καλύτερο Γκουρμέ Λουκάνικο (στην Αυστραλία), Καλύτερο Μπέργκερ (στην Ελλάδα). Το Βραβείο Υγιεινής/Υγείας και Ασφάλειας πήγε στην Αυστραλία.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία, τουλάχιστον όσον αφορά τις συμμετοχές. Έτσι, από τις τέσσερις ομάδες που πήραν μέρος στη διοργάνωση του 2016, φέτος είχαμε δώδεκα διαγωνιζόμενους. Ο επόμενος διαγωνισμός, το 2020, ενδεχομένως να έχει περισσότερες συμμετοχές. Πάντως, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της τελετής βράβευσης, το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την επόμενη διοργάνωση, έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής η Γαλλία, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική.

Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική συμμετοχή οργανώθηκε με πρωτοβουλία της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ, που διατηρεί επιχείρηση κρεοπωλείου στον Πλατανιά Χανίων, και επικεφαλής της ομάδας είναι ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης. Μέγας χορηγός της ελληνικής ομάδας ήταν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ). Από την πλευρά μας, τα θερμότερα συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα, για τη συμμετοχή και τη βράβευση. Είναι βέβαιο ότι αυτή η πρώτη φορά θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες συμμετοχές, ενώ σίγουρα ένα τέτοιας εμβέλειας και ποιότητας γεγονός απέφερε σημαντικά οφέλη για τους συμμετέχοντες, όμως φέρνει και ένα σκαλοπάτι ψηλότερα το σύνολο του κλάδου των Ελλήνων Κρεοπωλών.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook η ελληνική ομάδα, αναφέρει: "Η αποστολή μας στο Μπέλφαστ τελείωσε επιτυχώς με δυο βραβεία: φτιάξαμε το καλύτερο burger του ΚΟΣΜΟΥ  και κάναμε την δεύτερη καλύτερη εκτίμηση κρέατος ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους παγκόσμιους  κρεοπώλες. Το τραπέζι μας  πήρε πάρα πολλά θετικά σχόλια και συγχαρητήρια παγκοσμίως. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε δίπλα σε βαριές στη βιομηχανία κρέατος χώρες, μας δίνει μια μεγάλη ευθύνη και επιθυμία να τα εφαρμόσουμε στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συνεργάτες που μας βοήθησαν και σε όλους όσους μας στήριξαν. Θα τα πούμε στην πατρίδα!".

22 March 2018
Banner
Banner