Συνεργασία ΣΥΚΕΑΑΠ και Περ. Βορείου Αιγαίου, για το παρεμπόριο

05 November 2018

Συνεργασία ΣΥΚΕΑΑΠ και Περ. Βορείου Αιγαίου, για το παρεμπόριο

Κοινή απόφαση του ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου) και των ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σχετικά με την επιχειρησιακή συνεργασία για το παρεμπόριο, υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα. Την απόφαση υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, με την παρουσία του εκτελεστικού υπεύθυνου του ΣΥΚΕΑΑΠ Βασίλη Μαστρογιάννη.

Ταυτόχρονα, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ειδικά χαρακτηριστικά του παρεμπορίου της Περιφερείας Β. Αιγαίου, καθώς ο Γενικός Γραμματέας κ. Αυλωνίτης δεσμεύτηκε για συνάντηση εργασίας στην έδρα της. Συμπλήρωσε επίσης ότι για πρώτη φορά υφίσταται κεντρικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και αυτός θα υλοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «με αυτήν την απόφαση συνέργειας, θωρακίζουμε το εμπόριο και την παραγωγή από τα ζητήματα που δημιουργεί το παρεμπόριο στην έδρα μας, που ειδικά στις νησιωτικές Περιφέρειες είναι πολύ σημαντικά».

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη κοινή απόφαση συνεργασίας για τα ζητήματα αυτά, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνυπογραφή απόφασης με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

05 November 2018
Banner