Συνεργασία Περιφέρειας και Λέσχης Αρχιμαγείρων για ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομίας της Αττικής

06 November 2020

Συνεργασία Περιφέρειας και Λέσχης Αρχιμαγείρων για ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομίας της Αττικής

Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής - ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Αντικείμενο του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η συγκέντρωση και η επεξεργασία προτάσεων για τον βέλτιστο τρόπο ανάπτυξης και προβολής του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού στην Αττική, αλλά και ο σχεδιασμός δράσεων σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ποιότητα, την καταλληλότητα, την προώθηση και προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Τι προβλέπει το Σύμφωνο Συνεργασίας

Ενδεικτικά, το πλαίσιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει:

  • Την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων για τον σχεδιασμό στοχευμένων νέων δράσεων στο πλαίσιο ανάδειξης της αττικής γαστρονομικής κληρονομιάς για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και των αγροτικών προϊόντων της Αττικής στο εσωτερικό και διεθνές κοινό.
  • Την συνεργασία στο πλαίσιο εκπόνησης ενός ψηφιακού γαστρονομικού χάρτη της Αττικής και την ανάπτυξη χρήσιμου επίκαιρου περιεχομένου για την επίσημη ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, www.athensattica.com, σχετικά με γαστρονομικές διαδρομές, κ.ά.
  • Τη συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής καλών διεθνών πρακτικών, στο πλαίσιο ισόρροπης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, με σεβασμό στην προστασία όλων των τουριστικών πόρων της.
  • Τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν την αναγνώριση των τοπικών προϊόντων της αττικής γης από ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, για την περαιτέρω ενδυνάμωση της πίστης και της προτίμησης των αττικών ποιοτικών προϊόντων, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους.
  • Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων σχεδίασης και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για όλα τα ανωτέρω.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συσταθεί Ομάδα Εργασίας από εκπροσώπους και των δύο συνεργαζόμενων μερών, με στόχο να καθορίσει τις λεπτομέρειες του πλαισίου συνεργασίας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο  Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,Κ. Μουζάκης.

Ο τελευταίος μάλιστα τόνισε ότι ως ένδειξη ανταπόδοσης στη διαχρονική στήριξη του κ. Πατούλη, αποφασίστηκε να γίνει ο Περιφερειάρχης Επίτιμο Μέλος της Λέσχης, και του έδωσε ένα συμβολικό δώρο που απεικονίζει την Ακρόπολη, επισημαίνοντας την ανάγκη να αναδειχθεί η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Αττικής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μουζάκη για τη συνεργασία και επισήμανε ότι: «Ακόμα και σ’ αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας εξαιτίας της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας, οφείλουμε να εστιάζουμε στην επόμενη μέρα της πανδημίας με δράσεις που θα ενισχύσουν το θεματικό τουρισμό στην Περιφέρεια και θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας, όπως είναι ο αγροδιατροφικός της πλούτος. Με αυτή τη συνεργασία στοχεύουμεστην ανάπτυξη και προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής ως σταθερό μοχλό ανάπτυξης και δυναμικής επανεκκίνησης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται, προς όφελος της υγείας των πολιτών».

06 November 2020
Banner
Banner