Ώθηση στη συνεργασία Ελλάδας – Ολλανδίας στα αγροδιατροφικά

02 February 2022

Ώθηση στη συνεργασία Ελλάδας – Ολλανδίας στα αγροδιατροφικά

Με τη νέα πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Susanna Terstal, είχε συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός χαιρέτισε τη διαχρονικά στενή σχέση και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Ολλανδία, ιδίως στον αγροτικό τομέα και αναφέρθηκε σε σειρά στοχευμένων δράσεων που προτείνεται να αναληφθούν κατά το προσεχές διάστημα στους τομείς ανταλλαγής τεχνογνωσίας, υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος και οργάνωσης κοινών προγραμμάτων εκπαίδευσης, με σκοπό την ενίσχυση της εν λόγω συνεργασίας των δύο χωρών.

H κ. Terstal αναφέρθηκε στη σημασία των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα και τόνισε ότι η επικείμενη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στη χώρα μας, τον προσεχή Μάρτιο, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία των δύο χωρών, μεταξύ άλλων και στον αγροτικό τομέα.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Λιβανός προσέφερε στην πρέσβειρα της Ολλανδίας μια κασετίνα με τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας.

02 February 2022
Banner
Banner