Συναντήσεις Βορίδη με αγρότες σε Θεσσαλία και Κ. Μακεδονία

24 February 2020

Συναντήσεις Βορίδη με αγρότες σε Θεσσαλία και Κ. Μακεδονία

Διήμερη επίσκεψη σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22/2.

Όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ, ο Υπουργός στην Κατερίνη πραγματοποίησε συνάντηση με αγρότες, συνεταιριστές και παραγωγικούς φορείς της περιοχής τους οποίους ενημέρωσε ενδελεχώς για τις μεγάλες και ευνοϊκές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς προς όφελος του συνεταιριστικού κινήματος καθώς και εν γένει για τα αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Πιερίας.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε ομιλία στο Κιλκίς με κύριο θέμα «Οι προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – Οι προοπτικές για την οικονομία» κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα του αγροτικού κλάδου με παραγωγούς και κτηνοτρόφους της περιοχής. Στον διάλογο συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής του νομού Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η ομιλία του υπουργού στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα, όπου ο κ. Βορίδης ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της συγκεκριμένης καλλιέργειας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας.

Επιπλέον, ο Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ταυτότητα του ελληνικού βαμβακιού και να πιστοποιηθεί, προκειμένου να προσλάβει την προστιθέμενη εκείνη αξία που θα επιτρέψει στους Έλληνες παραγωγούς να επιτύχουν μία δίκαιη τιμή και συνεπώς ένα καλό εισόδημα.

24 February 2020
Banner
Banner