Συγκλίσεις ΠΕΚ-ΣΕΚ: Κοινό συλλαλητήριο, ενιαία κτηνοτροφική εκπροσώπηση – Τι είπαν για Διεπαγγελματικές Φέτας και Κρέατος

10 May 2018

Συγκλίσεις ΠΕΚ-ΣΕΚ: Κοινό συλλαλητήριο, ενιαία κτηνοτροφική εκπροσώπηση – Τι είπαν για Διεπαγγελματικές Φέτας και Κρέατος

Από κοινού συνεδρίασαν την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 οι 5μελείς επιτροπές της ΠΕΚ και του ΣΕΚ στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, σε μία ακόμη κίνηση που δείχνει ότι οι δύο οργανώσεις βρίσκονται σε πορεία συγκλίσεων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων ανακοινώνουν ότι κατ’ αρχάς εκτίμησαν την κατάσταση με τις τιμές στο γάλα και αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους κινητοποιώντας τους κτηνοτρόφους και εντείνοντας τον αγώνα κατά των γαλακτοβιομηχανιών με σκοπό την επανάκαμψη των τιμών.

Ως πρώτη κοινή ενέργεια αποφάσισαν τη συνδιοργάνωση κοινού συλλαλητηρίου στις 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη καλώντας όλους τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν. Αποφάσισαν επίσης την κοινή στάση στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Υπουργείο για το θέμα της Διεπαγγελματικής της φέτας με δύο προτάσεις εκατέρωθεν για 11μελές ή 9μελές συμβούλιο και την κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να προχωρήσει με τη συμμετοχή όλων. Η ΠΕΚ έθεσε ταυτόχρονα και το θέμα της επανεξέτασης της Διεπαγγελματικής του Κρέατος.

Επίσης αποφάσισαν τη συγκρότηση 5μελούς επιτροπής καταστατικού για τη δημιουργία τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της κτηνοτροφίας με στόχο μια ενιαία, εθνική κτηνοτροφική εκπροσώπηση διατηρώντας ταυτόχρονα η ΠΕΚ και ο ΣΕΚ την αυτοτέλειά τους ως δευτεροβάθμια όργανα.

Στη συνέχεια και για κάθε θέμα που θα προκύπτει θα αντιμετωπίζεται άμεσα από το 10μελές κοινό συντονιστικό το οποίο θα συγκαλείται με την έγκριση και τη νομιμοποίηση των εκλεγμένων συμβουλίων της ΠΕΚ και του ΣΕΚ.

Καλούμε επίσης όλους τους κτηνοτρόφους στον αγώνα διότι ζούμε τις χειρότερες μέρες της τελευταίας εικοσαετίας και οι τοπικοί σύλλογοι σε συνεργασία με όλους να αποφασίσουν περιφερειακές ή τοπικές κινητοποιήσεις.

10 May 2018
Banner
Banner