Σεμινάρια κοπής και αξιοποίησης από τους Bovillage Ambassadors

15 June 2022

Σεμινάρια κοπής και αξιοποίησης από τους Bovillage Ambassadors

Με κεντρικό άξονα και στόχο την ανάδειξη της δεξιοτεχνίας και της τεχνογνωσίας του κρεοτέχνη για την προβολή του επαγγέλματος και του artisanat, το γαλλικό βόειο κρέας υψηλής ποιότητας Bovillage πραγματοποίησε 2 σεμινάρια στην Κρατική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουνίου. Τα σεμινάρια εντάσσονται σε ένα συνολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Bovillage για τους σπουδαστές των σχολών κρεοπωλών στη χώρα μας και πλαισιώνονται από τους καταξιωμένους Bovillage Ambassadors.  

Με εισηγητές τους κρεοτέχνες και Bovillage Ambassadors Δημήτρη Χατζημιχάλη, Αντώνη Καραμαλέγκο, Θεόδωρο Ρούσσο και Βασίλη Ντεληφιλλιπίδη, η Bovillage παρουσίασε τις βασικές της εγγενείς αξίες – παραδοσιακή εκτροφή, φυτική διατροφή των ζώων, ιχνηλασιμότητα, ελέγχους – αλλά και την Γαλλική Κοπή: πρόκειται για μία αρχέγονη, πολιτιστικής σημασίας κληρονομιά – τεχνογνωσία, που αξιοποιεί 95% του βόειου σφάγιου και προσδίδει αξία και βέλτιστη απόδοση ακόμη και σε λιγότερα γνωστά κομμάτια. Η λέξη «εξευγενισμός» εξάλλου αποδεικνύει αυτή τη βούληση και δέσμευση του γαλλικού κλάδου, προχωρώντας σε δεύτερες αλλά και τρίτες μικρο-κοπές ακόμη πιο elaborated με στόχο ένα παρασκεύασμα που αποκτά προστιθέμενη αξία στα χέρια του artisan κρεοτέχνη. Αυτά τα στοιχεία, μαζί με μοναδικές δημιουργίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές της Σχολής το διήμερο των σεμιναρίων με τη μοναδική συμβολή των Bovillage Ambassadors.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών, η ομάδα των Bovillage Ambassadors είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τις εντυπώσεις της από το πρόσφατο ταξίδι στο Παρίσι και την επίσκεψη στην Κρατική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος ENSMV, όπου οι Ambassadors συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο αποκλειστικά για αυτούς ατελιέ παρασκευασμάτων υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου Meilleur Ouvrier de France (MOF) και εκπαιδευτή της σχολής Xavier Cavagnac.

Η ENSMV συνεργάζεται στενά και εντάσσεται στη Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών Γαλλίας CFBCT. Οι απόφοιτοί της προορίζονται αποκλειστικά για τον κλάδο του artisanat, του παραδοσιακού κρεοπωλείου.

Τα σεμινάρια Bovillage με τους μοναδικούς Ambassadors συνεχίζονται από Σεπτέμβριο!

15 June 2022
Banner
Banner