Σε διαρκή πτώση η κατανάλωση κρέατος στη Σερβία

20 November 2018

Σε διαρκή πτώση η κατανάλωση κρέατος στη Σερβία

Η παραγωγή κρέατος στη Σερβία αυξήθηκε κατά 6% μεταξύ των ετών 2015 και 2017, φθάνοντας τις 524.000 τόνους πέρυσι, ωστόσο η κατανάλωση μειώνεται συνεχώς, σύμφωνα με ανάλυση του Ισπανικού Ινστιτούτου Εξωτερικού Εμπορίου (ICEX).

Η κατανάλωση κρέατος δοκιμάζει συνεχή μείωση και βρίσκεται στα 41,4 κιλά ανά κάτοικο ετησίως, κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. που είναι τα 72 κιλά ανά κάτοικο. Η Σερβία προσπαθεί να εδραιώσει τον ρόλο της ως εξαγωγέα κρέατος, ιδίως στον τομέα του μοσχαρίσιου, αλλά η βιομηχανία, σύμφωνα με την ισπανική ανάλυση, διατηρεί «παρωχημένες και υπερβολικά μεγάλες εγκαταστάσεις, πράγμα που συνεπάγεται υψηλό κόστος παραγωγής», και δυσχεραίνει τον ανταγωνισμό με άλλες χώρες.

«Η Σερβία είναι ένας παραδοσιακός εξαγωγέας κρέατος, κυρίως βόειου, όμως η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ντόπιας κτηνοτροφίας έχει οδηγήσει τη βιομηχανία να εξαρτάται από τις εισαγωγές κρέατος», εξηγούν οι αναλυτές του ICEX.

[Πηγή: euromeatnews.com]

20 November 2018
Banner
Banner