Σε εξέλιξη ρωσικοί έλεγχοι σε ελληνικές επιχειρήσεις

22 April 2015

Σε εξέλιξη ρωσικοί έλεγχοι σε ελληνικές επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι που ξεκίνησαν χθες 21 Απριλίου από κλιμάκιο της Ρωσικής αρχής κτηνιατρικών και φυτοϋγειονομικών ελέγχων Rosselkhoznadzor. Οι έλεγχοι αφορούν 14 ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής ζωικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και οι Έδεσμα, Σαρήμπογιας, Υφαντής. Οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου.

Οι έλεγχοι αυτοί εκτός της Ελλάδας, αφορούν την Ουγγαρία και την Ινδία, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν έλεγχοι και στην Κύπρο. Οι εταιρείες που θα ελεγχθούν δεν συνεπάγεται ότι θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης εξαγωγής, αλλά εφόσον εκλείψουν όλοι οι περιοριστικοί παράγοντες, όπως το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στις εισαγωγές από την Ε.Ε. ως αντίποινα στις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. στη Ρωσία για τη στάση της απέναντι στην ουκρανική κρίση.
Στις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής κυβέρνησης ενώ τονίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να αρθεί το εμπάργκο για μια μόνο χώρα, αφέθηκε ανοικτή η δυνατότητα άλλου είδους συνεργασιών, όπως η δημιουργία μικτών εταιρειών.

22 April 2015
Banner
Banner