Προβολή των ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

05 September 2019

Προβολή των ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Εστιάζοντας στο τρίπτυχο «Ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη», θα συμμετάσχει φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Ελλάδα.

Στόχος της συμμετοχής είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).

Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Περίπτερο 10 της Έκθεσης, θα εκτεθούν συνολικά άνω των 100 διαφορετικών ελληνικών προϊόντων που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ. Τα προϊόντα θα προέρχονται από την Κεντρική Μακεδονία (στις 07, 08 & 15/09), Ήπειρο (στις 09/09), Δυτική Μακεδονία (στις 10/09), Ανατ. Μακεδονία και Θράκη (στις 11/09), Κρήτη (στις 12/09), Δυτική Ελλάδα (στις 13/09) και Θεσσαλία (14/09) και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κεράσια τραγανά Ροδοχωρίου, κονσερβολιά Άρτας, τυρί Μετσοβόνε και πιπεριές Φλωρίνης. Το απόγευμα κάθε ημέρας, ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάζει live συνταγές με βάση αυτά τα προϊόντα.

Οι πόρτες του περιπτέρου θα ανοίξουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμένουν ανοικτές για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κατά τις ώρες λειτουργίας της. O Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προταθείς Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το περίπτερο, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μαρκοπουλιώτη.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:30 η Αντιπροσωπεία διοργανώνει cocktail party στον προαύλιο χώρο του Περιπτέρου με ζωντανή μουσική, δροσερά ποτά και εδέσματα… #γιαΝαξέρουμετιΤρώμΕΕ.

Στη λειτουργία του Περιπτέρου της Αντιπροσωπείας στην 84η ΔΕΘ συμμετέχουν τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC) Χαλκιδικής, Δήμου Αθηναίων, Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Κρήτης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης επιχορηγούνται από την Κομισιόν διά της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα.

05 September 2019
Banner