Πρόταση ΕΔΟΚ για κατάργηση της εισφοράς 0,2% στο κρέας (upd)

18 September 2017

Πρόταση ΕΔΟΚ για κατάργηση της εισφοράς 0,2% στο κρέας (upd)

Αποδέκτης πρότασης για κατάργηση της εισφοράς 0,2% στο κρέας, γίνεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την πρόταση για κατάργηση της υπέρ ΕΛΓΟ εισφοράς 0,2% (που καταβάλλουν οι πρώτοι αγοραστές κρέατος), αλλά με τρόπο ώστε να μη χάσει ο ΕΛΓΟ το έσοδο που προκύπτει μέχρι σήμερα από την εισφορά, έθεσε υπόψιν του υπουργού η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Βαγγέλη Αποστόλου. Το θέμα έχει τεθεί, εξ όσων γνωρίζουμε, και στον αναπλ. υπουργό ΥΠΑΑΤ, Γ. Τσιρώνη.

Όσο για το έσοδο που έχει ο ΕΛΓΟ από την εισφορά 0,2%, οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι με την πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι, ίσως και να είναι τελικά μεγαλύτερο για τον Οργανισμό. Από ό,τι φαίνεται, πάντως, η πρόταση ήταν επαρκώς τεκμηριωμένη και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο υπουργός την άκουσε με ενδιαφέρον. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται πιθανώς σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπέρ ΕΛΓΟ εισφορά 0,2% στην ανά κιλό αξία κρέατος θεσπίστηκε με τον Ν.3698/2008 (όταν συστάθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος – ΕΛΟΓΑΚ αντικαθιστώντας τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος – ΕΛΟΓ), και καταβάλλεται στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ από τότε που δημιουργήθηκε ο τελευταίος (KYA 188763/10-10-2011) με τη συγχώνευση των οργανισμών ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΕΘΙΑΓΕ και ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT.

18 September 2017
Banner
Banner