ΠΟΚΚ προς ΥΠΑΑΤ: Ξεσκεπάστε τη νοσηρή κατάσταση του πασχαλινού αθέμιτου ανταγωνισμού

02 April 2018

ΠΟΚΚ προς ΥΠΑΑΤ: Ξεσκεπάστε τη νοσηρή κατάσταση του πασχαλινού αθέμιτου ανταγωνισμού

Για «σφαγή» που και φέτος το Πάσχα οδηγεί στον αφανισμό του Έλληνα κτηνοτρόφου κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, αναφερόμενη στον «αθέμιτο ανταγωνισμό από τις υπεραγορές-μάρκετ κρεάτων». Μιλώντας για νοσηρή κατάσταση, και ρωτώντας «Πώς είναι δυνατόν, το κοστολόγιο αγοράς των αμνοεριφίων να είναι “άλφα” και όλες αυτές οι υπεραγορές να το πωλούν “άλφα διά δύο”;», οι κρεοπώλες καλούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κινηθούν άμεσα, καθώς «τα περιθώρια στενεύουν για τον Έλληνα κτηνοτρόφο».

Η ανακοίνωση της ΠΟΚΚ έχει ως εξής:

«Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών «περί αθέμιτου ανταγωνισμού από τις υπεραγορές-μάρκετ κρεάτων» και φέτος το Πάσχα γινόμαστε θεατές της «σφαγής» που οδηγεί στον αφανισμό του Έλληνα κτηνοτρόφου. Μοιραία, ο τρόπος λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς θα καταστήσει σε μερικά χρόνια την ελληνική κτηνοτροφία «ανάμνηση» η οποία θα διηγείται από τους παλαιότερους στους νεότερους.

Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες και φέτος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα, απορροφούν τη μεγαλύτερη ποσότητα αμνών και εριφίων γάλακτος στην τιμή που ζητά ο παραγωγός και η οποία αρμόζει στην ποιότητα του φρέσκου ελληνικού κρέατος. Η ερώτησή μας προς τις ελεγκτικές αρχές είναι η εξής:

Πώς είναι δυνατόν, το κοστολόγιο αγοράς των αμνοεριφίων να είναι «άλφα» και όλες αυτές οι υπεραγορές να το πωλούν «άλφα διά δύο»;

Παρακαλούμε πολύ να ευαισθητοποιηθείτε πρώτιστα ως άνθρωποι, μετά ως καταναλωτές και τρίτον ως ελεγκτικές αρχές ώστε να ξεσκεπάσετε αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Να αναδείξετε τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι κύριοι καταφέρνουν και πωλούν κάτω του κόστους.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα γιατί το χρονικό διάστημα είναι πολύ περιορισμένο ώστε να ενημερωθεί ο καταναλωτής και επιπλέον η Μεγάλη Εβδομάδα έφθασε και τα περιθώρια στενεύουν για τον Έλληνα κτηνοτρόφο, αν φυσικά θέλετε να εξακολουθεί να υπάρχει».

02 April 2018
Banner
Banner