ΠΟΚΚ: Να μη γίνει ο κρεοπώλης εξιλαστήριο θύμα

17 November 2016

ΠΟΚΚ: Να μη γίνει ο κρεοπώλης εξιλαστήριο θύμα

Την αντίδραση του κλάδου των κρεοπωλών έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της είδησης για σχέδιο αναγραφής της προέλευσης του κρέατος στις ταμειακές μηχανές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών, η οποία έχει ήδη ζητήσει την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, στην οποία συμμετέχει, ζητά συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του meatnews.gr οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών ζητούν τη συνάντηση αυτή για να εκθέσουν στον υπουργό τις θέσεις τους για το ζήτημα των λεγόμενων ελληνοποιήσεων. Η ΠΟΚΚ θεωρεί ότι το πρόβλημα αυτό αφορά το σύνολο των κλάδων του κρέατος και δεν μπορεί να λυθεί παρά με ανοιχτή συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου θέτουν μια σειρά ερωτήματα, τα οποία θεωρούν ότι δεν έχουν απαντηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως: ποιες είναι οι ακριβείς ποσότητες κρέατος που διακινούνται, από πού διακινούνται, με τι τρόπο πωλούνται κ.λπ. Επίσης ζητούν να μάθουν πώς ελέγχονται τα μητρώα παραγωγών, εμπόρων και λιανοπωλητών κρέατος, τα ισοζύγια που διατηρεί ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα κ.λπ.

Οι κρεοπώλες θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των ελληνοποιήσεων προς όφελος των Ελλήνων κτηνοτρόφων και με γνώμονα το καλό των καταναλωτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κρεοπώλης πρέπει να γίνει ο εύκολος στόχος και το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Να πάρει θέση η Διεπαγγελματική για τις ταμειακές ζητά η ΠΟΚΚ

Και στην ταμειακή μηχανή κρεοπωλείου η προέλευση του κρέατος

17 November 2016
Banner
Banner