Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα ζητά η ΠΟΚΚ

14 March 2022

Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα ζητά η ΠΟΚΚ

Τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και την αύξηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις, ζητά μεταξύ άλλων ο συλλογικός φορέας των κρεοπωλών της χώρας μας, διαπιστώνοντας ότι μέσα στην κρίση ανατιμήσεων που βρισκόμαστε, είναι αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, «έχοντας αφενός μεν πλήρη συναίσθηση των δυσμενών συγκυριών-καταστάσεων που βιώνει η χώρα  και αφετέρου ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών του κλάδου μας εκφράζει την απογοήτευσή της για τις επαναλαμβανόμενες ανατιμήσεις». Προσδοκά, δε, όπως σημειώνει, την άμεση λήψη μέτρων τα οποία θα ανακουφίσουν οικονομικά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Σε αυτή τη βάση, η ΠΟΚΚ ζητά:

1. Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

2. Αύξηση της εκατοστιαίας επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος των επιχειρήσεων και ταυτόχρονη μείωση των έμμεσων φόρων (χρεώσεις Δήμων).

3. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

4. Επιμήκυνση των 24 τμηματικών καταβολών που άπτονται των υποχρεώσεων προς το δημόσιο (ΔΟΥ, τράπεζες, ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές).

5. Επαναφορά του μέτρου της μείωσης των ενοικίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Παρά την υποβάθμιση και οικονομική τελμάτωση του χώρου του κρέατος, ατομικά και μέσω της ομοσπονδίας μας συλλογικά, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε· όμως, ως καταναλωτές και εμείς, αδυνατούμε να σηκώσουμε πρόσθετα μέτρα τα οποία όχι μόνο δυσχεραίνουν το έργο μας αλλά θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις μας σε εξαφάνιση. Μολαταύτα ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες  και προσδοκούμε στην επίλυση των προτάσεών μας αναμένοντας απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΚΚ.

14 March 2022
Banner
Banner