ΠΟΚΚ: Εποικοδομητικός διάλογος στο 25μελές για όλα τα κρίσιμα θέματα

04 December 2019

ΠΟΚΚ: Εποικοδομητικός διάλογος στο 25μελές για όλα τα κρίσιμα θέματα

Για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του 25μελούς Διοικητικού της Συμβουλίου ενημερώνει με σημερινό Δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών (εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του meatnews.gr).

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΚΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα του ΟΕΒΕΑ στην Αθήνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε προβληματισμός  αλλά και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:  

  • Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ελέγχου (ΗΔΕ), δηλαδή για το πώς από τις αρχές του 2020 θα εφαρμοστεί καθώς και οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του.   
  • Διατυπώθηκαν απόψεις γύρω από τον τρόπο δράσης και τους στόχους της Ομοσπονδίας για το 2020 με αφορμή την εκλογή τεσσάρων αντιπροσώπων  των κρεοπωλών στις αρχαιρεσίες της ΓΣΕΒΕΕ. Αποφασίστηκε η χάραξη κοινής πορείας για το καλό του κλάδου μας και την προάσπιση του καταναλωτή.
  • Συζητήθηκε η  συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής της εμπορίας χοιρινού κρέατος, που ως τώρα απορροφάται από τον κρεοπώλη, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό και την  ανησυχία  για αύξηση της τιμής την περίοδο των Χριστουγέννων.
  • Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για την «επαγγελματική αστική ευθύνη» και κατατέθηκε η άποψη να εξετασθεί διεξοδικότερα σε επόμενο 25μελές με πανελλήνια συμμετοχή των μελών της.
  • Τέλος, ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας έγιναν προτάσεις για ηλεκτρονική διασύνδεση των μελών της, ώστε να λαμβάνονται άμεσα αποφάσεις για φλέγοντα ζητήματα.

Η ΠΟΚΚ ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν για το απαράμιλλο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που επικράτησε καθώς και την ΕΝΩΣΗ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ» για την άρτια και  άψογη οργάνωση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου μας και το γεύμα που ακολούθως παρέθεσε. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας!»

04 December 2019
Banner
Banner