ΠΟΚΚ: Απαράδεκτο να στοχοποιείται το κρέας

30 October 2015

ΠΟΚΚ: Απαράδεκτο να στοχοποιείται το κρέας

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με την οποία δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην επαναφορά του συντελεστή 23% ΦΠΑ στο βόειο κρέας.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Η ΠΟΚΚ δηλώνει ότι είναι Κατηγορηματικά Αντίθετη και Διαμαρτύρεται Έντονα, για την επαναφορά του βόειου κρέατος στο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Θεωρούμε απαράδεκτο να στοχοποιείται και να είναι απρόσιτο για τον καταναλωτή, το μοσχάρι και το κρέας γενικότερα, το οποίο είναι είδος πρώτης ανάγκης, λόγω της απαραίτητης λήψης ως τροφής, από όλες τις ηλικίες των ανθρώπων (ανάπτυξη, ενδυνάμωση, ισορροπία), αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ως τροφής, με τα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα που περιέχει.

Θα σας τονίσουμε για ακόμα μια φορά, ότι αφήνοντας το κρέας στον χαμηλό ΦΠΑ, αυτόματα κερδίζει το κράτος από την κατανάλωση, κυκλοφορεί ευκολότερα το χρήμα στην αγορά, κερδίζουν επίσης ο κτηνοτρόφος, ο έμπορος, αλλά κυρίως ο καταναλωτής.

Αντιθέτως,  η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει εκ νέου αναστάτωση στην αγορά, πτώση της κατανάλωσης λόγω της ανόδου των τιμών και θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το Κράτος.

Η ΠΟΚΚ και όλα τα Σωματεία Μέλη της θα προβούν σε Έντονες Κινητοποιήσεις, αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τον Έλληνα κρεοπώλη, όσο και τον Έλληνα καταναλωτή.  Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες είναι αυτοί που φροντίζουν για την σωστή και ποιοτική διατροφή της Ελληνικής οικογένειας και έχουν δεχθεί πολλά πλήγματα από τους μνημονιακούς νόμους και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ και των κρεαταγορών και βρίσκονται ήδη στα όρια της εξαθλίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν κρεοπωλεία 2ης και 3ης γενιάς, που έχουν συντηρηθεί με κόπο και θυσίες και να οδηγηθεί σε αφανισμό ολόκληρος ο κλάδος.

Συντασσόμαστε με τους βοοτρόφους, τους κτηνοτρόφους και ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα  και καλούμε την Κυβέρνηση να διορθώσει αυτή τη λανθασμένη απόφαση και να υπαχθεί το κρέας στο σύνολο του, στο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

30 October 2015
Banner
Banner