ΠΟΓΕΔΥ κατά Περιφερειάρχη Ηπείρου

16 June 2021

ΠΟΓΕΔΥ κατά Περιφερειάρχη Ηπείρου

Την άποψή του ότι χρειάζεται να καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι αρμοδιότητές τους να περάσουν στις Περιφέρειες, είχε καταθέσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης στο πρόσφατο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021, που διοργάνωσε η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Με αφορμή αυτή την οπτική του Περιφερειάρχη, η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών του Δημοσίου εξέδωσε, αρκετές ημέρες μετά, ανακοίνωση-καταγγελία.

Στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία «καταγγέλλει το ύφος και την έπαρση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη που τον οδήγησαν στην προσπάθεια απαξίωσης των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των εργαζομένων σε αυτές μέσα από πρόσφατη διαδικτυακή παρουσία του για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Πάτρα».

Η ΠΟΓΕΔΥ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Καχριμάνης «απαξιώνει Κρατικές Υπηρεσίες, όπως τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. (μια από τις οποίες «φιλοξενεί» στα υπόγεια του Διοικητηρίου, παρακείμενα σε χώρους υγιεινής) αλλά και τις Δ.Α.Υ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων την μεταφορά των οποίων ζητά στην Αυτοδιοίκησή του για να “παράγουν έργο ουσίας”», και με την έννοια αυτή υπερβαίνει την ανοχή και κατανόηση των εργαζομένων.

«Του υπενθυμίζουμε ότι ακόμη υπάρχει Ελληνικό κράτος και διακριτή αυτοδιοίκηση για τοπικά ζητήματα και μόνο. Αν θέλει να παίξει Εθνικό ρόλο λόγω των πολλαπλών εμπειριών του τότε μπορεί να κατέλθει στην Ελληνική Βουλή» αναφέρει η Ομοσπονδία και προχωρά πιο συγκεκριμένα στην καταγγελία της:

«Ας ασχοληθεί λοιπόν με τα τοπικά του ζητήματα και ας αφήσει τις Αποκεντρωμένες Κρατικές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. να κάνουν την ουσιαστική δουλειά τους. Η είσοδος φυτικών παθογόνων καραντίνας στην χώρα, η είσοδος και εξάπλωση ζωονόσων στην χώρα, η μη εισαγωγή και διάχυση στην Εθνική αγορά ακατάλληλων τροφίμων, η διασφάλιση της ανώτερης ποιότητας Ελληνικών προϊόντων σε ξένες αγορές, η διαφύλαξη του επαγγέλματος των αγροτών μέσα από την τήρηση Εθνικού Μητρώου και τόσα άλλα που επιτελεί το Υπ.Α.Α.Τ. δεν αποτελούν τοπικά ζητήματα. Αντί λοιπόν να ζητά να αναλάβει περισσότερη εξουσία, ασύμβατη με τοπικά ζητήματα ας αξιοποιήσει τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τοπικά αναπτυξιακά και μόνο ζητήματα. Μήπως οι απορροφήσεις των μέτρων του ΠΑΑ που έχει αναλάβει ως Περιφέρεια από το Υπουργείο, έχουν εκτοξευθεί και δεν το ξέρουμε; Μήπως έχει καταφέρει να θωρακίσει με ντόπιες φυλές την τοπική Κτηνοτροφία; Μήπως έχει καταφέρει να δημιουργήσει τοπικά κίνητρα ανάπτυξης της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με τοπικά χρηματοδοτικά μέσα; Μήπως, μήπως, μήπως…….. Μήπως λησμονεί ότι ως Μέλος της Ν.Δ. οφείλει να στηρίζει το πρόγραμμά της και την προσπάθεια που είχε καταβάλει η κυβέρνησή της για την καθετοποίηση των Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. με ίδρυση, τότε, Δομών σε κάθε Νομό; Μήπως αγνοεί την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γεωτεχνικών οι οποίοι βιώνοντας τις στρεβλώσεις της πολυδιάσπασης Εθνικών αντικειμένων ζητούν καθετοποίηση υπό το Κράτος; Βέβαια η βούληση των εργαζομένων και η βίαιη αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος είναι ψηλά γράμματα για όψιμους θαυμαστές πρακτικών εποχών του 1996 με τα καθεστώτα υποχρεωτικών μετατάξεων».

16 June 2021
Banner
Banner