ΠΟΓΕΔΥ: Αναγκαιότητα η νέα ψηφιακή εποχή για το ΥΠΑΑΤ

20 May 2020

ΠΟΓΕΔΥ: Αναγκαιότητα η νέα ψηφιακή εποχή για το ΥΠΑΑΤ

Με αφορμή τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών για τη διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων του ΥΠΑΑΤ με εποπτευόμενους φορείς και σχετικές υπηρεσίες του κράτους, η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών του Δημοσίου ανακοινώνει ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του ΥΠΑΑΤ [δείτε σχετικά εδώ και εδώ].

Βρίσκει επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στις πραγματικές ανάγκες της χώρας στη σημερινή εποχή. «Αν κάτι είναι σίγουρο ότι ανέδειξε η τελευταία υγειονομική κρίση αυτό είναι ότι η χώρα έχει μάθει στα δύσκολα και έχει ξεπεράσει τις εποχές που αυτοαναγορευόμενοι σωτήρες επένδυαν στην κατανάλωση, χωρίς παραγωγή απλά και μόνο για να δείξουν ανάπτυξη. Ήταν οι εποχές που ο Πρωτογενής Τομέας της χώρας αντιμετωπιζόταν περιφρονητικά αφού κάποιοι μας είχαν πείσει ότι η επισιτιστική επάρκεια και άρα η Πρωτογενής Παραγωγή ήταν δεδομένα από την παγκόσμια αγορά».

Η κρίση, σύμφωνα με την ΠΟΓΕΔΥ, απέδειξε ότι η επάρκεια τροφίμων παραγομένων από τρίτους, δεν είναι δεδομένη, ενώ επίσης ανέδειξε «τον ρόλο του κατ’ εξοχήν παραγωγικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και τις τεράστιες ευθύνες υποβάθμισης, σαλαμοποίησης και απαξίωσης των τελευταίων δεκαετιών».

Συνεπώς, και στο πλαίσιο αυτό, όλες οι ενέργειες που γίνονται για την αναβάθμιση του πλήθους πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου και των Οργανισμών του βρίσκουν την Ομοσπονδία σύμμαχο.

«Η ένταξη όλων των πολυδάπανων συστημάτων του Υπ.Α.Α.Τ. σε κρατικές πληροφοριακές δομές έρχεται να εξυγιάνει το τοπίο προς όφελος των παραγωγών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα αφού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους συντηρήσεων και αγορών, διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και του υγιούς ανταγωνισμού σπάζοντας στεγανά και διαμορφωμένα άτυπα φωτογραφικά μονοπώλια δεκαετιών» υπογραμμίζει η ΠΟΓΕΔΥ και καταλήγει:

«Όσοι κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Tροφίμων, Δασών, και της Ψηφιακής Διαχείρισης των προγραμμάτων του είναι σίγουρο ότι έχουν δίπλα τους την συντριπτική πλειοψηφία των Συναδέλφων. Από την άλλη, τα παγιωμένα συμφέροντα που έχουν φέρει πίσω το Υπ.Α.Α.Τ. και τους Γεωτεχνικούς ας πάρουν την απόφαση ότι η σελίδα αλλάζει και με την συμπαράσταση των εργαζομένων, όσο και αν αυτό δεν τους αρέσει».

20 May 2020
Banner
Banner