Πιστοποιημένο σήμα ποιότητας στα κρεοπωλεία συζητά η ΠΟΚΚ

28 September 2015

Πιστοποιημένο σήμα ποιότητας στα κρεοπωλεία συζητά η ΠΟΚΚ

Προχωρά ο προβληματισμός της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών γύρω από το σήμα ποιότητας που προωθεί για τα κρεοπωλεία. Μια συζήτηση που ξεκίνησε στο τελευταίο συνέδριο και συνεχίστηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Η επιδίωξη για τη δημιουργία ενός σήματος ποιότητας είναι η θωράκιση του επαγγέλματος απέναντι στον εντεινόμενο ανταγωνισμό που δέχονται τα κρεοπωλεία και έχει σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας του παραδοσιακού κρεοπώλη. Στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί ένας ειδικός στις πιστοποιήσεις, ο κ. Πάνος Γιαννούτσος από την εταιρεία DQS, ο οποίος έκανε μια αναλυτική παρουσίαση για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το σήμα. Σύμφωνα με την παρουσίαση οι κρεοπώλες μπορούν να δημιουργήσουν και να πιστοποιήσουν ένα δικό τους σήμα, το οποίο θα αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρότυπα και θα απονέμεται στα κρεοπωλεία κατόπιν ελέγχου. Η πρόταση μιλά για τρία επίπεδα απαιτήσεων που πρέπει να τηρεί κάθε κρεοπωλείο, με το πρώτο επίπεδο να περιλαμβάνει όλες τις απαιτήσεις που θέτει η νομοθεσία και το τελευταίο να αποτελεί συμμόρφωση στις αρχές του HACCP.

Τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και να διατυπώσουν μια πρώτη άποψη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη οι θέσεις της ΕΔΟΚ για τη νέα προτεινόμενη ΚΥΑ που αφορά την προέλευση του κρέατος, τα υποπροϊόντα C3 και το παρασκευαστήριο του κρεοπωλείου (παρακείμενος χώρος).

28 September 2015
Banner
Banner