ΠΕΜΑΕΚ προς ΕΛΓΟ: Γενικόλογες ανακοινώσεις δεν εξυπηρετούν την αγορά – Δεν είναι όλοι ύποπτοι

27 July 2021

ΠΕΜΑΕΚ προς ΕΛΓΟ: Γενικόλογες ανακοινώσεις δεν εξυπηρετούν την αγορά – Δεν είναι όλοι ύποπτοι

Στην υπόθεση με τις δεκάδες τόνους «δήθεν βιολογικού κοτόπουλου και αυγών» για την οποία εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση ο ΕΛΓΟ αλλά και το ΥΠΑΑΤ, αναφέρεται με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Αλλαντοποιών και Εργαστηρίων Κρέατος – ΠΕΜΑΕΚ.

Η Ένωση συγχαίρει «τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τα άτομα που αναδεικνύουν και φέρνουν στη δημοσιότητα παραβατικές συμπεριφορές επιχειρήσεων που διαστρεβλώνουν τόσο τον υγιή ανταγωνισμό στη χώρα, όσο και την ασφάλεια και εμπιστοσύνη των καταναλωτών, στα ειδικά αυτά προϊόντα αλλά και στα ελληνικά τρόφιμα γενικότερα».

Στην ανακοίνωσή της συμπληρώνει μάλιστα: «Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Αλλαντοποιών και Εργαστηρίων Κρέατος, μέλος της ΕΔΟΚ, αλλά  και οι καταναλωτές, επικροτούν αυτές τις προσπάθειες και μάλιστα καλούμε τα αρμόδια όργανα και φορείς να εντείνουν τους ελέγχους για την εδραίωση της εμπιστοσύνης και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων».

Εκφράζοντας ταυτόχρονα έναν προβληματισμό, συνεχίζει:

«Καλούμε τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατόν, να ανακοινώσουν το όνομα της εταιρείας και τα είδη των εν λόγω προϊόντων, καθώς η μη δημοσιοποίηση αυτών δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στην αγορά και τους καταναλωτές αφού ο καθένας θεωρείται ύποπτος» τονίζει η Ένωση και κάνει λόγο για την κατάσταση «στην οποία έχουν περιέλθει τα καταστήματα λιανικής, με τα ράφια τους γεμάτα προϊόντα που δεν γνωρίζουν κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και τον καταναλωτή που ενώ ενημερώνεται με τις ανακοινώσεις δεν βλέπει καμία απομάκρυνση από τα ράφια».

Σταύρος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος ΠΕΜΑΕΚ

Σύμφωνα με την ΠΕΜΑΕΚ, η ζημιά που υφίστανται καταστήματα λιανικής σήμερα είναι ήδη μεγάλη, με τα ερωτήματα αν τα ήδη αγορασμένα προϊόντα που βρίσκονται στα ψυγεία τους πρέπει να τα επιστρέψουν και αν ναι, ποια μπορεί να είναι αυτά.

«Η κατάσταση ως έχει, με τη σιωπή και τη γενικόλογη ανακοίνωση δεν εξυπηρετεί κανέναν. Η προστασία των καταναλωτών, των εμπλεκόμενων επαγγελματιών αλλά και  όλου του τομέα των βιολογικών  προϊόντων  θα πρέπει  να αναδειχθεί ως υψίστη προτεραιότητα  πριν αρχίσουν να  καταρρέουν  όλα όσα προσπαθούμε  να  κτίσουμε  με τα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα της  ελληνικής  γης» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος της ΠΕΜΑΕΚ και Αντιπρόεδρος της ΕΔΟΚ.

27 July 2021
Banner
Banner