Πεκίνο: Αναστολή στις αγοραπωλησίες βοδινού και πρόβειου κρέατος σε αγορά χονδρικής λόγω κορωνοϊού

15 June 2020

Πεκίνο: Αναστολή στις αγοραπωλησίες βοδινού και πρόβειου κρέατος σε αγορά χονδρικής λόγω κορωνοϊού

Οι αρχές στο Πεκίνο έκλεισαν προσωρινά κεντρική αγορά χονδρικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα μετάδοσης του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της Κίνας τις τελευταίες ημέρες.

Το κλείσιμο της αγοράς χονδρικής Σινφάντι στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα· στις 21.00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας) αποφασίστηκε αφού, όπως έγινε την προηγουμένη γνωστό, δύο άνδρες που εργάζονταν σε κέντρο ερευνών για το κρέας και πρόσφατα είχαν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη αγορά μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Δεν είναι σαφές ακόμη πώς οι δύο άνδρες μολύνθηκαν.

Οι αρχές στο Πεκίνο είχαν προηγουμένως αναστείλει τις αγοραπωλησίες βοδινού και πρόβειου κρέατος στην αγορά Σινφάντι, ενώ παράλληλα είχαν προχωρήσει στο κλείσιμο και άλλων αγορών χονδρικής στην πόλη.

Γεγονός που αποτυπώνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού: μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Πεκίνο απέσυραν τον σολομό από τα ράφια τους το Σάββατο, μετά τον εντοπισμό του SARS-CoV-2 σε επιφάνειες κοπής που χρησιμοποιούνται για εισαγόμενο σολομό στην αγορά, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Beijing Youth Daily.

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

15 June 2020
Banner
Banner