Παρέμβαση-ενημέρωση από την ΠΟΚΚ για τις αυξήσεις στην τιμή του χοιρινού

18 December 2019

Παρέμβαση-ενημέρωση από την ΠΟΚΚ για τις αυξήσεις στην τιμή του χοιρινού

Με ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό αντιδρά η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών έναντι των διαρκών αυξήσεων στις τιμές με τις οποίες οι κρεοπώλες προμηθεύονται το χοιρινό κρέας.

Η ΠΟΚΚ σημειώνει ότι η ανισορροπία που έχει δημιουργήσει στην παγκόσμια αγορά η ζωονόσος της αφρικανικής πανώλους των χοίρων, «αν και δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα», συμπαρασύρει τις τιμές και στα άλλα είδη κρέατος, ενώ επισημαίνει ότι μέχρι τώρα ο κρεοπώλης έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος αυτών των αυξήσεων. Εν τούτοις «έχει φθάσει στα όριά του» πλέον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΚΚ:

«Φίλε καταναλωτή,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) με γνώμονα την προστασία, την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του φίλου καταναλωτή σε συνδυασμό με την  επιδιωκόμενη ποιότητα θα ήθελε να σε ενημερώσει για όσα συμβαίνουν γύρω από την αγορά του κρέατος το τελευταίο διάστημα.

Παρατηρείται αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος εξαιτίας της αφρικανικής πανώλης που ταλαιπωρεί την παγκόσμια αγορά, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Είναι δηλαδή ένα παγκόσμιο φαινόμενο της αγοράς, που επειδή η Ευρώπη προμηθεύει τους πάντες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης η οποία και οδηγεί στην αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος ενώ παράλληλα συμπαρασύρει και τα άλλα είδη.

Ο παραδοσιακός κρεοπώλης έχοντας αφομοιώσει ένα σημαντικό ποσοστό της μέχρι τώρα αυξητικής πορείας του κρέατος έχει φθάσει στα όριά του και για να συνεχίσει να σου προσφέρει ποιοτικό καλό κρέας κατ΄ ανάγκην υποκύπτει στο νόμο της αγοράς.

Παραμένουμε στο πλευρό σου και προασπιζόμενοι το συμφέρον σου θα  κάνουμε το καλύτερο για σένα, ώστε να μη λείψει κάτι από το εορταστικό τραπέζι σου.!!!»

18 December 2019
Banner
Banner