Παράταση θητείας διοικητικών οργάνων μέχρι 31/12 δίνει νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή

08 September 2020

Παράταση θητείας διοικητικών οργάνων μέχρι 31/12 δίνει νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή

Την παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών μέχρι τις 31/12/2020 προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα απασχόλησε και την Ομοσπονδία και σωματεία των κρεοπωλών την περασμένη εβδομάδα, όταν, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβλήθηκαν το Συνέδριο της ΠΟΚΚ αλλά και εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων. Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, τέθηκε το ερώτημα αναβολής και προγραμματισμένων αρχαιρεσιών σωματείων.

Όλοι τώρα αναμένουν την απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης στο αίτημα που κατέθεσε η ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με την παράταση της θητείας των Διοικήσεων των εργοδοτικών οργανώσεων για ένα 6μηνο.

Δεν ξέρουμε πότε θα έρθει αυτή η απάντηση, αλλά μέχρι τότε, προφανώς θα ισχύσει η τρίμηνη παράταση (ίσχυε μέχρι 30/9 και παρατείνεται μέχρι 31/12) που δίνει το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη παριλαμβάνει στο σχέδιο νόμου «Κύρωση α) της από 10.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID - 19, στήριξης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας" (Α' 157) και β) της από 22.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου " 'Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19, καθώς και τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020" (Α' 161) και άλλες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19 και άλλων επειγόντων ζητημάτων».

[Φωτογραφία από Clker-Free-Vector-Images από το Pixabay]

08 September 2020
Banner
Banner