Αναβολή του Συνεδρίου της ΠΟΚΚ – Προς αναβολή και εκλογές σε σωματεία κρεοπωλών

03 September 2020

Αναβολή του Συνεδρίου της ΠΟΚΚ – Προς αναβολή και εκλογές σε σωματεία κρεοπωλών

Την αναβολή της Εκλογοαπολογιστικής της Συνέλευσης μέχρι νεωτέρας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΟΚΚ ενημερώνει για την εξέλιξη αυτή, η οποία επήλθε ασφαλώς λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία είναι σε ισχύ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα η Ομοσπονδία σημειώνει ότι αν τα σωματεία μέλη της προβούν στην πραγματοποίηση εκλογικών διαδικασιών, πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής που έχουν τεθεί από την πολιτεία.

Αναλυτικότερα, η ΠΟΚΚ ανακοινώνει ότι:

«Αναφορικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων- Αρχαιρεσιών η Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας απορρίπτει τη πραγμάτωση τέτοιου είδους συναθροίσεων λόγω της μετακίνησης ατόμων από διαφορετικά σημεία της χώρας και του συγχρωτισμού, που επισείουν κινδύνους για την Δημόσια υγεία. Παράλληλα το όριο των 50 ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται ενδέχεται να μειωθεί.

Ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΟΚΚ μέχρι νεωτέρας, αναμένοντας την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τη ΓΣΕΒΕΕ. [σ.σ. βλέπε κατωτέρω]

Εφόσον αποφασίσουν τα Α΄βάθμια Σωματεία-Μελη–Ενώσεις να προβούν σε αρχαιρεσίες υποχρεούνται  να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και τα πλαίσια της νομιμότητας».

Ενημέρωση από ΓΣΕΒΕΕ

Είχε προηγηθεί η σχετική ενημέρωση από τη ΓΣΕΒΕΕ, η οποία έθεσε στη Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας το ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων της Συνομοσπονδίας ή των Ομοσπονδιών μελών της.

Η αρνητική απάντηση που έλαβε η ΓΣΕΒΕΕ την υποχρέωσε να αποστείλει αίτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την παράταση της θητείας των Διοικήσεων των οργανώσεων των εργοδοτών για ένα 6μηνο. Αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό, καθώς υπερτερεί βεβαίως η υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Προς αναβολή εκλογές σωματείων

Κατόπιν όλων αυτών, εκτός από την αναβολή του Συνεδρίου της ΠΟΚΚ, φαίνεται ότι και σωματεία κρεοπωλών που είχαν προγραμματίσει τις αρχαιρεσίες τους συζητούν τώρα την αναβολή των εκλογικών διαδικασιών τους -- εξαρτώντας βέβαια την απόφασή τους και από την απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης προς τη ΓΣΕΒΕΕ.

03 September 2020
Banner
Banner