Παπανάτσιου για ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων και συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια

01 June 2017

Παπανάτσιου για ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων και συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια

Οι αγρότες θα ωφεληθούν άμεσα από τον Ιούλιο με τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα αγροτικά εφόδια, τόνισε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείσα για τον ΕΝΦΙΑ, η κα Παπανάτσιου δήλωσε πως δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση συζήτηση για την κατάργησή του, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει στο τέλος του μήνα. Εξήγησε επίσης ότι δεν είναι προς όφελος των φορολογούμενων η παράταση αφού θα χαθούν οι 5 δόσεις για την καταβολή του φόρου έως το τέλος του έτους. Ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι έως τα τέλη του έτους να έχουν εναρμονιστεί οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες και πως δεν θα υπάρξει συμπληρωματικός φόρος για τα αγροτεμάχια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η κα Παπανάτσιου προανήγγειλε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, λέγοντας ότι βασικά κριτήρια θα είναι ο κυβισμός και η παλαιότητα των οχημάτων, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς καθώς και κριτήρια, όπως η ρύπανση.

Ανέφερε επίσης ότι ως το τέλος του μήνα θα δοθεί το υπόλοιπο της δόσης του επιδόματος θέρμανσης.

Για τους λογαριασμούς υπενθύμισε ότι οι πολίτες έχουν την ευθύνη να δηλώσουν τους ακατάσχετους λογαριασμούς και οι τράπεζες για να δεσμεύσουν το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να μην μπορεί να κατασχεθεί από την εφορία.

Τέλος, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση απαξιώνει το ΣΔΟΕ λέγοντας ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμισή του.

[Πηγή: ΕΡΤ]

01 June 2017
Banner
Banner