Παγκόσμιος διαγωνισμός… μπριζόλας

15 September 2015

Παγκόσμιος διαγωνισμός… μπριζόλας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση οργανώνει το περιοδικό GlobalMeatNews. Ονομάζεται World Steak Challenge και πρόκειται για ένα ανοιχτό διαγωνισμό μπριζόλας, που απευθύνεται σε παραγωγούς βόειου κρέατος, σε εκτροφείς βοοειδών, σε μεταποιητές, σε εμπορικά σήματα μπριζόλας, σε χονδρέμπορους. Ο στόχος είναι να βρεθεί η καλύτερη μπριζόλα στον κόσμο.
Όλες οι μπριζόλες θα κριθούν βάσει ενός συνόλου κριτηρίων και θα υποβληθούν σε κριτική διαδικασία σε δύο στάδια: ωμές και μαγειρεμένες.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν δύο άκοπα φιλέτα (φιλέτο / κόντρα φιλέτο) για κάθε μεμονωμένη μπριζόλα που προέρχεται από το ίδιο ζώο. Αυτά θα πρέπει να παραδοθούν σε μια συμφωνημένη τοποθεσία στη Βρετανία μεταξύ 5 και 12 Οκτωβρίου. Τα φιλέτα στη συνέχεια θα κοπούν επί τόπου από τον κρεοπώλη του περιοδικού σε ισομεγέθεις μπριζόλες πάχους 20 χιλιοστών.
Ο διαγωνισμός θα επιτρέψει στους παραγωγούς να συγκριθούν με διεθνείς ανταγωνιστές τους και να χρησιμοποιήσουν την αναγνώριση και δημοσιότητα για την προώθηση των προϊόντων τους, τόσο εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή.
Εκτός από την ανάδειξη του χρυσού και αργυρού νικητή στον πρώτο γύρο, θα υπάρξει και ένας δεύτερος γύρος για να αναδειχθεί ο Καλύτερος Παραγωγός Μπριζόλας 2015. Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Hyde Park του Λονδίνου, στις 15 Οκτωβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μας, θα χρειαστεί να περιμένουν τον επόμενο διαγωνισμό, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν στα μέσα Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες: www.worldsteakchallenge.com.

15 September 2015
Banner
Banner