«Όποιος κλέβει τον ιδρώτα του Έλληνα κτηνοτρόφου θα μας βρει απέναντί του»

11 October 2018

«Όποιος κλέβει τον ιδρώτα του Έλληνα κτηνοτρόφου θα μας βρει απέναντί του»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «οφείλει να επιμένει και να ελέγξει την εφαρμογή του νόμου» για την υποχρέωση αναγραφής προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή. Αυτό δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Meat News η νέα υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία απαντά σε ερωτήσεις για τους στόχους της νέας ηγεσίας. Ως προτεραιότητες θέτει και «το χτύπημα των ελληνοποιήσεων με την εντατικοποίηση ελέγχων και αυστηροποίηση προστίμων», ενώ ζητά από τους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν τις Διεπαγγελματικές φέτας και κρέατος.

Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις που έδωσε για τα ζητήματα των ελληνοποιήσεων:

«Ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος για τα νωπά και ευαλοίωτα προϊόντα, η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης και αυτό πρέπει να έχει καθολική εφαρμογή. Το χτύπημα των ελληνοποιήσεων με την εντατικοποίηση ελέγχων και αυστηροποίηση προστίμων είναι στις προτεραιότητες μας. Ήδη ετοιμάζουμε κάποιες τροποποιήσεις που τα πρόστιμα για τις ελληνοποήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Να ξεκαθαρίσω, όποιος κλέβει τον ιδρώτα του Έλληνα αγρότη ή κτηνοτρόφου θα μας βρει απέναντι του».

Και όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου της ταμειακής μηχανής:

«Θεωρώ πως ο νόμος για τα νωπά και ευαλοίωτα προϊόντα, στον οποίο περιγράφεται η υποχρέωση αναγραφής προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή, εξυπηρετεί στην προστασία του παραγωγού και την μη εξαπάτηση του καταναλωτή. Οι δύο αυτοί λόγοι αποτελούν υπέρτερους λόγους δημοσίου συμφέροντος και το υπουργείο οφείλει να επιμένει και να ελέγξει την εφαρμογή του νόμου».

Ολόκληρη η συνέντευξη δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του Meat News που ήδη κυκλοφόρησε.

11 October 2018
Banner
Banner