Οι προκλήσεις για το μέλλον της ΚΑΠ στο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

05 October 2016

Οι προκλήσεις για το μέλλον της ΚΑΠ στο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Story Highlights

  • Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., διοικητικά στελέχη μεγάλων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην αγροτική οικονομία

Related Articles

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις πρόσφατες και μελλοντικές εξελίξεις σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), διοργανώνεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Στόχος του Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, είναι η ανάδειξη των εμπειριών, των προβληματισμών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εφαρμογή της ΚΑΠ στην Ε.Ε. και ειδικότερα στη χώρα μας. Tαυτόχρονα, η επικείμενη αναθεώρηση, το 2017, του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της ΕΕ, η μεταβολή των ισορροπιών στις διεθνείς αγορές, η όξυνση του ανταγωνισμού και κυρίως η κρίση που υφίσταται ο ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας, σηματοδοτούν την αφετηρία των συζητήσεων και του προβληματισμού που θα αναπτυχθεί για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2020.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με την ομιλία του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Φιλ Χόγκαν με θέμα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές ενότητες με αναφορές σε: α) προβληματισμούς, προκλήσεις και καλές πρακτικές αξιοποίησης των χρηματοδοτικών ευκαιριών της ΚΑΠ στον ευρωπαϊκό Νότο, β) νέες πολιτικές και σύγχρονα καινοτόμα εργαλεία που χρειάζεται η ΚΑΠ για να απαντά καλύτερα στις μελλοντικές προκλήσεις της γεωργίας και γ) θέσεις και προτάσεις για τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ελληνική γεωργία μια συνεταιριστική προσέγγιση που εστιάζει στην επιχειρηματικότητα. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., διοικητικά στελέχη μεγάλων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην αγροτική οικονομία.

Βασική επιδίωξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παραμένει η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των αγροτών, των στελεχών των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και των εκπροσώπων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων του αγροδιατροφικού τομέα στις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, το οποίο έπεται του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Γεωργίας που διοργανώνεται από τις ευρωπαϊκές αγροτικές και συνεταιριστικές οργανώσεις Copa & Cogeca στον ίδιο χώρο, τις δύο προηγούμενες ημέρες, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2016.

Το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη Αττικής και οι εργασίες του ξεκινούν στις 09:30 το πρωί. Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής, εδώ.

05 October 2016
Banner
Banner